Patrícia Vicente: “Estem molt agraïts per la confiança que els clients han dipositat en nosaltres”

Portar exitosament les regnes d’instal·lacions esportives, en temps de pandèmia, és tota una proesa. Amb el suport d’un equip compromès, la Patrícia Vicente, responsable del centre esportiu d’AnyósPark i l’Urban Gym, ha aconseguit que els usuaris puguin exercitar-se i relaxar-se de manera segura.

Fotos: César De Pablos
Malgrat que l’any 2020 va ser complicat per al sector, vosaltres heu pogut superar les dificultats que comporta gestionar un centre esportiu com aquest enmig d’una pandèmia. Com ho vau fer possible?

No ha estat senzill afrontar un repte així durant la pandèmia, ni al centre esportiu ni tampoc a l’allotjament. Des del confinament, no vam parar de treballar per donar un servei òptim a tots els nostres diferents clients, amb mesures de seguretat ben implementades. Canvis? N’hem fet molts, sobretot al centre esportiu, on vam incorporar portes automàtiques noves, cartells amb missatges de mesures preventives,així com una app, entre altres. Des del 2 de juny, quan vam obrir, van treballar molt intensament perquè el client pogués aprofitar les instal·lacions amb les màximes garanties de seguretat. Dins de la gravetat que representa la pandèmia de la Covid-19, volem que el client se senti com a casa.

Destaca que la seguretat del client és l’objectiu principal i, pel que diu, configurar les mesures de seguretat ha estat un repte. Com vau fer perquè aquestes implementacions no dificultessin l’experiència de relaxació i benestar que normalment busquen els clients a AnyósPark?

Remarco que ha estat difícil reduir els aforaments i limitar, en certa manera, tot allò que podia fer el nostre client, però ens vam trobar que ells entenen la situació que vivim i estem molt agraïts per la confiança que han dipositat en nosaltres. Crec que la clau ha estat en el fet de posar tota la nostra predisposició i les nostres ganes per fer de la seva estada, tant dels socis com dels hostes, una experiència agradable. Esperem que dies tan complicats com aquells no hi tornin, perquè el client sempre pugui gaudir de la seva activitat favorita.

Salten a la vista alguns canvis notables, com ara els nous cartells amb recomanacions de seguretat, gel hidroalcohòlic a diferents sales, paper d’un sol ús, però quines altres novetats incorporeu al centre esportiu i a Urban Gym?

Tant a l’Urban Gym com al centre esportiu d’AnyósPark, tenim les màquines separades per dos metres de distància. També comptem amb senyalització de seguretat i, durant totes les hores que operen aquests centres, els clients tenen a la seva disposició el suport d’un monitor de sala, que els ajudarà a complir totes aquestes mesures. Per entrar a les instal·lacions, hem canviat els accessos amb empremta digital per una polsera i una app per reduir el contacte. Al principi, aquests canvis han costat, però el client ha sabut adaptar-se de manera molt positiva, gràcies, en part, a l’atenció personalitzada que els hi donem.

“Per entrar a les instal·lacions, hem canviat els accessos amb empremta digital per una polsera i una app per reduir el contacte”

El vostre equip també es realitza proves periòdiques per determinar si algú és portador del coronavirus, és correcte?

Sí. Tant el nostre equip d’AnyósPark com els de l’Urban Gym i de l’allotjament, sigui personal de neteja, manteniment, recepció o entrenadors, ens fem proves d’antígens cada dimecres. Per això, comptem amb el suport d’una empresa, que ens ajuda a garantir la seguretat dels nostres treballadors i, com no potser d’una altra manera, dels nostres usuaris.

Deixant de banda el tema seguretat, quins altres aspectes han estat part del procés de canvi i adaptació?

Com que el nostre objectiu és que el client, soci o allotjat, tingui la millor experiència esportiva a AnyósPark, busquem reforçar no només el nostre personal qualificat, sinó també les nostres instal·lacions. Recentment, vam renovar la nostra pista de tennis perquè hem notat que els usuaris estimen i gaudeixen d’aquest esport; de fet, pensem que la pista atraurà tant esportistes professionals com aficionats, en ser una de les millors pistes indoor.

Hi ha canvis que no es noten a simple vista, com ara el terra renovat que s’ha instal·lat a les sales de fitness, però n’hi ha altres com ara la reforma de les pistes de squash. Un canvi que salta a la vista és el pàrquing, quelcom que trobàvem necessari per donar més comoditat. Els canvis són constants.

“El millor que em podia passar va ser dedicar-me a una feina relacionada amb l’esport”

Vas tenir una carrera com a basquetbolista professional i, actualment, dirigeixes un centre esportiu de rellevància al país. Què representa assumir aquestes responsabilitats, sense haver de desconnectar-te de l’esport?

Com a jugadora de bàsquet professional, el millor que em podia passar va ser dedicar-me a una feina relacionada amb l’esport. Aquesta és una oportunitat que gaudeixo, agraeixo i veig com a un regal. Sí que és cert que no tinc una pista de bàsquet per fer quatre tirs, però tots els valors que m’ha donat aquest esport, com ara el treball en equip, els estic inculcant aquí mentre aprenc cada dia més. Estic encantada de ser aquí i només desitjo que marxi ja la Covid-19 d’una vegada (riu).

Et visualitzes aquí a mitjà o llarg termini?

La meva mentalitat és viure el dia a dia… no sé què passarà demà. Sí que és cert que els directors, els propietaris, i jo, som un equip i estem treballant molt bé. Estic molt contenta i agraïda amb ells, tant de bo pugui seguir aquí. Cada dia gaudeixo i intento donar el màxim de mi.