Els meus racons: La Peguera, font de vida

Andorra ofereix molts racons, on ens podem perdre o endinsar-nos, per a trobar moments de pau, de relaxament i de recàrrega d’energia positiva. La natura, el silenci i un sentiment de llibertat que ens embarga, només restarà esmorteït pel cant d’uns ocells o pel mugit de les vaques a la llunyania, uns sons que conviden a la reflexió a la introspecció i a gaudir del nostre entorn en majúscules.

Aquest indret privilegiat és un dels meus preferits, ‘La Peguera’ Durant anys, potser segles, ha estat un marc incomparable, testimoni callat d’una part de la nostra història, amb matisos de patiment, però també de tragèdia; amb moments de foscor, però també de plenitud i de solidaritat.

Sigui com sigui, avui en dia, podem assegurar que La Peguera és un dels indrets més encisadors de la nostra terra, un saló ple de natura, de vida, de flora i de fauna; però també un balcó que mira al sud, il·luminat pels raigs de llum del sol, que penetren per les seves valls i que ens mostra la majestuositat dels cims de les muntanyes, així com un horitzó ple de vitalitat, essència de la immensitat de les muntanyes, de l’enormitat del planeta i de la delirant infinitud de l’univers.

Aquest és el meu racó, un racó que us farà descobrir moltes coses, un tros de vida que us permetrà descobrir-vos a vosaltres mateixos i al que sou en essència.

FITXA

Parròquia: Sant Julià de Lòria

Direcció: Ctra. de la Rabassa (pel vessant d’Aixirivall)

Altitud: 1.821 m

Distància des de Sant Julià de Lòria: 13,9 quilòmetres