La 43a Multisegur Volta als Ports d’Andorra venç el coronavirus i deixa moltes bones sensacions

L’evolució de la pandèmia de la Covid-19 va obligar els organitzadors de la Multisegur Volta als Ports d’Andorra a adaptar l’emblemàtica marxa cicloturista a la nova realitat, amb quatre recorreguts per posar a prova les capacitats físiques dels ciclistes.

Finalment, la Multisegur Volta als Ports d’Andorra, una de les marxes cicloturistes de més tradició al nostre país, va guanyar la batalla contra el coronavirus. El passat 9 d’agost es va donar el tret de sortida a la cursa que, enguany, es va realitzar en format de ral·li –amb trams cronometrats i trams d’enllaç–, amb l’objectiu d’evitar aglomeracions de participants i poder dur a terme, doncs, una jornada esportiva segura.

Per a Gerard Riart, representant de VSL Sports, empresa organitzadora de la prova, la Multisegur Volta als Ports d’Andorra 2020 no va ser una activitat per parlar de xifres rècords, sinó per a vetllar pel benestar dels ciclistes, voluntaris i altres persones que hi van ser partícips. Certament, les xifres que aquesta cursa va assolir a l’edició de 2019 ens permetien ser optimistes sobre la participació d’enguany, que es va limitar a un màxim de 500 corredors.

El recorregut 1* va sortir d’Ordino, amb un total de 18 quilòmetres, i va comptar amb un ascens molt explosiu fins a la Coma d’Arcalís. L’Estefan Navarro, amb temps de 54 minuts i 28 segons, va conquerir aquesta ruta en la categoria masculina, seguit per Roger Turné Marinello i Adrià Regada, que van ocupar la segona i tercera plaça respectivament. Pel que fa a la categoria femenina, Laura Canes va completar el recorregut en 1 hora, 17 minuts i 44 segons; Sara Massons va culminar en la segona posició, mentre que Michelle Reed va completar el podi.

Amb sortida des de Canillo, el recorregut 2** va comportar un circuit una mica més exigent, on els participants van disputar una pujada cronometrada fins al Coll d’Ordino per a, posteriorment, enllaçar amb el poble Ordino i, a partir d’aquest moment, iniciar un altre tram cronometrat fins a arribar a la Coma d’Arcalís, a 2.228 metres d’altitud. En aquest circuit, de 37 quilòmetres i 1.400 metres de desnivell positiu, Matthieu Munoz va ser el ciclista més ràpid, en arribar a la meta en 1 hora, 13 minuts i 58 segons. El segon i tercer lloc els van ocupar Xavi Llobet i David Pérez, respectivament. La categoria femenina d’aquest recorregut va estar molt disputada entre Magali Salomon i Anna Elvira Vílchez, quina diferència de temps va ser de només 27 segons. Finalment, l’or va ser per a Salomon, mentre que Vílchez va assolir la plata i, finalment, Esther Piquer Oliver es va emportar el bronze.

El recorregut 3*** va ser dominat per Sergi Casabella en la categoria masculina, on Nil Socías va trepitjar els talons de Casabella en una molt renyida batalla pel podi. Per tan sols 20 segons, Casabella va assolir els màxims honors amb temps d’1 hora, 53 minuts i 57 segons. El tercer lloc va ser per a Luis Miguel Torreblanca. Eve Chouvin va ser la dona més ràpida d’aquest circuit de 58 quilòmetres i 2.290 metres de desnivell positiu, mentre Tamara Álvarez Segura i Lea Llorens Sánchez van ocupar la segona i tercera plaça de manera respectiva.

Des de Sant Julià de Lòria, va començar a disputar-se el recorregut 4****, amb 89 quilòmetres de distància i 3.280 metres de desnivell positiu, on els ascensos al Coll de la Peguera, l’Alt de la Comella, Engolasters, Beixalís i la Coma d’Arcalís van comportar una exigència màxima que Willie Smit va superar amb mestressa en 2 hores, 36 minuts i 1 segon; Miguel Martínez i Albert Masana van completar el podi. Lídia Puyals Boix va superar la difícil prova en 3 hores i 19 minuts, per convertir-se en la dona més ràpida d’aquest recorregut; Neus Serracanta i María del Carmen Castillo van arribar segona i tercera respectivament.

Malgrat les circumstàncies que van obligar el redisseny de la cursa, el bon ambient i l’ànim dels competidors van ser fonamentals per dur a terme la Multisegur Volta als Ports d’Andorra 2020, que va comptar amb el patrocini oficial de Multisegur d’Assegurances, Banc Sabadell d’Andorra, Vallnord Pal-Arinsal, Comú de La Massana, Comú d’Ordino i Andorra Turisme, a banda de la col·laboració d’altres 25 empreses i els comuns de Canillo, Andorra la Vella, Encamp i Sant Julià de Lòria, així com l’inavaluable suport de 60 voluntaris que, tots plegats, guarden l’esperança de tornar amb una 44a edició més gran i lliure de coronavirus.