Evolució de la Covid-19 a Andorra

La crisi sanitària comença a deixar pas a la normalitat, al dia a dia i a la posada en marxa de totes les activitats econòmiques del Principat, i tot i que no ens podem confiar, el positivisme comença a aflorar entre tots els ciutadans.

Fotos: SFGA / JAViladot / CEsteve

21 maig 2020 | 1577 autònoms s’acullen a les ajudes de Govern

Eric Jover ha explicat que, el dia d’avui, 1577 autònoms que o bé han suspès la seva activitat, o bé han vist reduïda la seva jornada laboral, o bé s’han vist obligats a estar en règim de guàrdia, s’han acollit a la prestació de salari mínim interprofessional de Govern.

22 maig 2020 | Govern aprova la reducció salarial

Amb aquesta acció, es pretén reconduir la despesa pública per seguir pal·liant els efectes provocats per la Covid-19. Així doncs, la retribució del Cap de Govern es veurà reduïda un 20% i la dels altres càrrecs públics com ministres, secretaris d’Estat, secretària general de Govern, cap de Gabinet de Govern, cap de protocol i ambaixadors, es veurà reduïda en un 15%.

25 maig 2020 | S’anuncia el desconfinament general

Xavier Espot ha anunciat que a partir del dilluns, dia 1 de juny, es veuran relaxades totes les mesures de confinament i es reactivaran totes les activitats econòmiques del país. Així i tot, haurà de seguir la prudència sanitària. De la mateixa manera, la frontera francesa també obrirà les portes el mateix dia.

29 maig 2020 | Govern decreta tres dies de dol nacional

Del dia 1 fins al dia 3 de juny, Andorra restarà de dol en commemoració de totes les víctimes de la Covid-19. Durant aquest període de temps no es duran a terme ni actes oficials ni actes de caràcter festiu. Quant a les dades sanitàries, hi ha 844 casos totals. D’aquests, 60 resten actius i 733 s’han recuperat.

1 juny 2020 | Andorra es desconfina

A partir d’avui, es reprenen totes les activitats econòmiques d’Andorra, com també es reobre la frontera amb França sense restriccions en quilometratge. La reobertura de la frontera espanyola, però, haurà d’esperar.

3 juny 2020 | Els professionals cubans es queden a Andorra fins a finals de juny

Els 23 sanitaris cubans es quedaran al Principat fins a finals de mes. S’ha valorat positivament la seva tasca, que estan duent a l’Hospital i als diferents centres sociosanitaris.

5 juny 2020 | Rebrot a Salita

A causa d’un rebrot a la residència sociosanitària, durant aquests dies han augmentat els casos actius de coronavirus a Andorra, sent 852 totals, dels quals 60 encara estan actius 10 són usuaris de Salita. Les altes, fins el dia d’avui, són 741.

6 juny 2020 | Obertura de la frontera francesa

A partir del 15 de juny, els andorrans podran viatjar a França, ja que fins ara només podien entrar i sortir del país els francesos. Segueix sense saber-se res de la reobertura de la frontera amb Espanya, tot i que des de Govern s’està intentant que el Principat es consideri zona de turisme domèstic a partir del 22 de juny.

9 juny 2020 | Donen l’alta a 7 afectats per la Covid-19

El total d’afectats per coronavirus segueix sent de 852, tot i que el d’altes ha augmentat de 741 a 751. Per altra banda i després de les primeres reobertures de bars i restaurants al país, Govern ha fixat com a obligatori que tots aquests tipus de locals tanquin, a tot tardar, a la una de la matinada, i també que tots els seus clients utilitzin la mascareta. Aquesta mesura s’ha pres d’acord amb les nombroses intervencions que va haver de fer la policia a establiments que no respectaven les restriccions imposades per la Covid-19.

11 juny 2020 | El deute es dispara per sobre dels 1.100 milions

La crisi produïda per la Covid-19 ha endeutat a Andorra en més de 1.100 milions d’euros. La previsió, doncs, és un dèficit de 111,3 milions d’euros per aquest any i de 76,8 milions d’euros més per al 2021. Quant a l’actualització sanitària, els casos actius per coronavirus s’han reduït a la meitat en les últimes 24 hores, sent un total de 21. Els casos totals segueixen sent 852, i les altes 780. Les defuncions es mantenen a 51.

12 juny 2020 | Frontera espanyola reoberta

Fa uns dies es va anunciar la reobertura de la frontera francesa per als andorrans, que podran visitar el país veí, a partir del dilluns, dia 15 de juny. I, a partir d’avui, també es pot visitar Catalunya, tot i que les zones queden limitades a l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Vall d’Aran. Pel que fa a la mobilitat inversa, de moment queda restringida fins el 21 de juny.