Rosa Pons, Meritxell i Mireia Marsà, ànima del projecte The Embassy

L’obertura del concept store The Embassy al cor d’Andorra la Vella ha estat sens dubte l’esdeveniment comercial de major relleu d’aquest principi d’any. Es tracta d’un projecte llargament meditat i treballat, impulsat per la reconeguda empresària del món de la joieria Rosa Pons i recolzat per les seves filles Meritxell i Mireia Marsà.

Per conèixer amb una mica més de profunditat la iniciativa ens hem apropat a visitar-les, i no solament ens han acollit i ensenyat l’edifici, amb els seus diferents corners i seccions, sinó que també ens han contestat a cor obert.

Com va sorgir el concepte, trencador per Andorra, de The Embassy Store?

El sector del comerç travessa una època de canvis i amb les noves tecnologies, els espais de compra s’han de convertir en llocs per als sentits per a oferir tot allò que una pantalla no pot oferir. Per aquest motiu vam decidir ampliar l’espai, i introduir-hi conceptes nous i complementaris al món de la joieria i la rellotgeria, com els perfums i la cosmètica d’autor, la marroquineria de moda, l’art, l’òptica de disseny, i la gastronomia. Amb això, volem aconseguir un espai de vida, de trobada i de descobriment per als nostres clients i visitants, on viure experiències inoblidables.

Rosa Pons i Meritxell Marsà
Foto: César De Pablos
Podríem dir que és un projecte comercial que s’emmarca dins d’una tendència internacional de productes i serveis d’alt nivell per a una clientela exigent i experta? Creieu que s’adequa a la realitat dels actuals i futurs visitants d’Andorra?

Efectivament els clients d’avui en dia són exigents i tenen molt coneixement sobre les marques i el producte. Si es desplacen fins a un punt de venda és per a trobar-hi un món de sensacions que els sorprengui i estimuli els seus sentits.

Nosaltres pensem que Andorra ha d’oferir allò que busca la clientela que es vol aconseguir. Mentre l’oferta comercial d’Andorra estigui orientada al mass market i la basem en els descomptes i en productes repetitius serà difícil canviar el target. Altres projectes d’Andorra aconsegueixen atraure un altre tipus de públic, i pensem que l’esforç hauria de ser col·lectiu per arribar als objectius de país que molts esperem.

Quins són els projectes que us han servit de mirall o d’exemple a l’hora de tirar endavant?

Ens hem inspirat en conceptes d’arreu que seguim des de fa temps: la mítica Colette a París, per les marques i els productes sempre novedosos que proposava, o Le Bon Marché, per motius similars, i La Grande Epicerie, com a lloc més representatius de la gastronomia; el 10 Corso Como a Milà, que combina espais comercials amb productes molt selectes i marques transgressores, restauració, galeria d’art i de fotografia; Santa Eulàlia a Barcelona, o Harrod’s a Londres. Més enllà d’aquests conceptes, admirem projectes com el Restoration&Hardware de Chicago, un espai de venda de mobles i decoració convertit en concept store amb restauració al seu interior i que ha aconseguit ser un lloc molt acollidor i agradable on passar llargues estones. Finalment, a Venècia vàrem descobrir un centre anomenat Fundaco dei Tedeschi que ens va fascinar per la convivència entre productes exclusius de diferents categories, els quals gaudeixen de zones especialitzades exclusivament dedicades a una temàtica, com ara la rellotgeria, la marroquineria o els perfums, i zones comunes on tot dialoga i es proposa un mix constant de productes de diferents tipus.

Mireia Marsà filla de Rosa Pons
Foto: César De Pablos
Parlem dels productes que es venen al store, quins són i com n’heu fet la selecció?

En primer lloc, a The Embassy hi retrobarem totes les marques de Suïssa Joiers, amb la recent incorporació de Breguet, una marca de rellotgeria d’una llarga i fascinant història. Sapigueu només que la reina Maria Antonieta, el Duc de Wellington, Napoleó Bonaparte i el Tsar Alexandre I de Russia van ser clients de Breguet. A més incorporarem marques de joieria de dissenyador, que exposarem en els nostres counters de joieria on tot està exposat amb el preu marcat, per a que el client pugui passejar lliurement sense la “pressió” d’entrar en una joieria convencional. A més a més, hem introduït marques de perfumeria i cosmètica d’autor que no es poden aconseguir enlloc més a Andorra. Són conceptes molt especials que no es basen en olors sintètiques, tots els components provenen d’ingredients d’alta qualitat i que expliquen històries emocionals al darrera de cada fragància.

També disposem d’alta cosmètica i cosmètica orgànica, maquillatges a base de minerals sense químics, o figures decoratives fetes d’un material porós que les converteix en aromatitzadors de la llar. Gallery ha fet una selecció especial de marques i productes molt exclusius per The Embassy, a l’igual que Lopti-k ha creat la gamma Lopti-k Collection, proposant-nos només marques de dissenyador i models en exclusiva pel seu espai al nostre centre. Philippe Shangti ha obert la seva galeria Shangti Gallery en ple centre per tenir una presència i poder desenvolupar accions, performances i moltes activitats en aquest espai. Finalment, com ja sabeu, els xefs Romain Fornell, Bernard Bach i Oscar Manresa han obert un mercat gastronòmic a la planta -1, amb 7 barres temàtiques i una selecció dels millors productes del nostre entorn.

Mireia Marsà
Foto: Paula Cristina
En relació a la part de restauració també heu apostat per l’alt de gamma agrupant diferents estils de cuina, com heu aconseguit aquest equilibri i combinació?

Els xefs han aportat tota el seu coneixement i experiència per crear els conceptes i els plats amb més èxit als seus conceptes actuals, tant a Tolosa com a Barcelona i a la costa catalana. Ells són els que han presentat el projecte i han intercanviat mètodes, receptes, proveïdors, per aconseguir un resultat fascinant. Andorra és una cruïlla de cultures gastronòmiques entre el sud de França i el nord d’Espanya, i ells representen a la perfecció el que volíem expressar. Al mateix temps, han introduït al centre d’Andorra la Vella un concepte informal i a la vegada elegant de mercat gastronòmic que molts andorrans i residents anem a buscar quan sortim d’Andorra.

Pensant en el futur, quina projecció somieu/desitgeu per The Embassy dins d’Andorra la Vella i del país en general?

Amb aquest centre, desitgem contribuir al posicionament d’Andorra la Vella i del país com a destí de qualitat, on les compres poden ser atractives i diferents, i on podem sorprendre al turista curiós amb una experiència de compra per als sentits. Pensem que Andorra té molt per oferir, un gran potencial en el sector del wellness i dels serveis, i que el comerç s’ha d’anar orientant cap a una oferta original i molt qualitativa. Per tant, caminem cap a aquesta visió de país i de futur amb la nostra contribució particular.

Finalment què us agradaria que recordessin o com us agradaria que us presentessin els visitants de The Embassy?

Ens agradaria que els moments viscuts a dins de les nostres portes fossin molt agradables i emotius i els deixés un gran record gravat a la memòria, amb ganes de tornar per descobrir més novetats i passar més bons moments.