Pons Ceràmica i banys, una empresa amb qualitat i disseny

A Pons Ceràmica hi podem trobar una gran varietat de peces de ceràmica de gran format i a més, palpables, perquè tenen un showroom a la botiga que ens permet visualitzar el nostre futur bany en viu i de forma directa.

Heu reformat el vostre showroom. Quins canvis hi podem trobar i com afecta això l’experiència del client?

Amb la remodelació del showroom hem volgut crear dos nous ambients amb peces de grans dimensions d’1,20 metres per 2,40 metres perquè això ens permet visualitzar de manera clara el producte acabat. Els dos ambients són de ceràmica, però en el primer espai hi trobem un ambient més càlid que incorpora un moble de fusta natural i una ceràmica que imita el to d’una pedra natural. I en el segon, hi trobem un estil més sofisticat amb un moble de color negre i unes aixetes daurades mate.

Què destacaríeu del vostre showroom?

La gran varietat de fabricants de ceràmica amb els quals comptem, amb set d’Espanya i set d’Itàlia. Això ens permet tenir una varietat de formats àmplia i amb diversitat de preus. Pel que fa al bany, tenim fabricants com Inbani o Unibaño que ens ofereixen una gran quantitat d’acabats sorprenents de fusta natural, que encaixen amb qualsevol decoració que triï el client. Pel que fa a les aixetes, tenim vuit fabricants de relleu que ens permeten oferir una àmplia varietat de dissenys, acabats i colors com les marques alemanes Dormbracht i Hansgrohe o les italianes Hotbath i Fantini.

“No és el mateix veure la peça en un expositor, que veure-la col·locada en un ambient, s’aprecia més l’elegància i el disseny que ofereix”

Quines són les tendències més destacades en ceràmica i banys d’enguany?

La peça petita de qualsevol color. Tot i que el marbre travertí, que imita la ceràmica amb diferents formats i textures s’està veient molt a Itàlia i s’introdueix a un ritme lent al nostre país. Val a dir que, fins ara predominava l’estil minimalista amb colors molt neutres i amb dissenys rectes, però últimament està començant a emergir un disseny amb més corba, zones arrodonides i colors més sofisticats i atrevits com poden ser els daurats mate o el coure.

Com us manteniu al corrent de les últimes tendències i innovacions del sector de la ceràmica?

Els productes que són tendència es presenten a les grans fires i és allí on els valorem. La fira de ceràmica més important del món és Cersaie, a Bolonya, que se celebra del 23 al 27 de setembre, i és en aquesta fira on es marca la tendència a seguir. Com a segona opció més rellevant hi ha la valenciana Cevisama, que se celebra del 24 al 28 de febrer, i que beu de les tendències italianes. I pel que fa al moble de bany, la fira de referència és a Milà, del 16 al 21 d’abril, i és de caràcter bianual.

“La peça gran és tendència perquè té menys junta, però també hi ha una inclinació cap a una peça decorativa que imita una peça artesanal petita amb colors”

Enguany, s’ha posat de moda també el disseny biofílic no?

Sí. Ape Grupo ha tret diferents models que imiten materials manuals d’argila. Fins i tot, han sortit al mercat les gelosies, unes peces d’un cert volum per fer separacions i que són fetes amb terra d’argila on també apareixen imitacions de vegetació i flors en gran format.

Tenint en compte el context de sequera amb el que ens trobem. Les banyeres han perdut presència al mercat?

Amb els timmings actuals, sí que han perdut força, però la que n’ha guanyat més presència és la banyera exempta que, normalment es col·loca al mig del bany i, s’utilitza més com un element decoratiu. De fet, a la nostra botiga n’hi ha amb diferents colors i són molt elegants.

Com seleccioneu les marques amb les quals col·laboreu?

Nosaltres fa més de trenta anys que som al mercat i tenim una cartera fidelitzada de marques com Inbani i Unibaño, que són espanyoles, i Ideagroup, que és italiana. Val a dir que a Itàlia són els reis del disseny, però intentem fer un equilibri agafant un 50% de marques italianes i un 50% de marques espanyoles.

“Estem preparant un ambient que encara no tenim enllestit, amb peces més petites i més decoratives, i amb colors més vius”

Com veu l’evolució del sector de la ceràmica i els equipaments de bany en els pròxims anys? Quins reptes i oportunitats contempla?

Cada vegada s’està caminant més cap a la direcció que el bany sigui una zona de relaxació i aquí és on apareix el hammam, el bany turc, etc. Aquest no requereix una superfície gran, sinó que, en una superfície de dutxa normal, es pot instal·lar un hammam, i d’aquesta manera ofereixes un altre servei al bany. L’únic que et cal fer per tenir-ne un és posar un generador de vapor i un banc plegable dins la dutxa i llestos.

Teniu alguns projectes de futur?

Sí. Estem a punt de muntar un corner a la botiga dedicat a un producte innovador, els revestiments amb argila natural de Matteo Brioni.