El bronzejat perfecte

Si encara no has marxat de vacances, però estàs desitjant estirar-te al sol per presumir de bronzejat, t’explicarem una cosa que t’interessa. Sí, sabem que molts d’aquests consells ja els coneixes, però volem incidir-hi perquè siguis conscient que, si vols aconseguir un bronzejat perfecte, has de tenir en compte aquestes cinc ‘regles d’or’ que hem resumit amb l’ajuda de diversos experts perquè, no només presumeixis d’una pell daurada i lluminosa, sinó que també la cuidis donant-li les manyagues que necessita durant aquests mesos de tanta calor. Ja saps, és important cuidar-se per fora, però també per dins!

 

EXFOLIACIÓ

Sigues sincera, quantes vegades t’has exfoliat bé la pell abans d’anar-te’n de vacances? És un dels passos imprescindibles per aconseguir un bronzejat durador i uniforme. Podem fer un exfoliant de forma ràpida a casa amb sucre i oli d’ametlles o, fins i tot, amb oli d’oliva per obtenir més nutrició. Recomanem fer-ho una vegada cada quinze dies. Aquest senzill, però eficaç gest a la rutina de bellesa, elimina la descamació, refina la pell i ajudarà a minimitzar l’aspecte de les fines línies de sequedat, que a més s’accentuen per la pèrdua d’hidratació després de l’exposició solar.

 

MODERACIÓ

Aquesta és la primera premissa per aconseguir un bronzejat perfecte: Afortunadament, es van acabar aquelles terribles èpoques en què la imatge perfecta de l’estiu era estar molt bronzejada. El preu pagat són les dones del voltant dels seixanta anys amb una pell engrossida, opaca i plena de profundes arrugues. Avui es té un altre concepte de la bellesa i la salut, així que la imatge ideal de la dona elegant i actual és aquest color daurat a la pell que dona calidesa i bellesa al seu l’aspecte.

 

ALIMENTACIÓ

Els aliments rics en carotens són precursors de la vitamina A, que alhora estimula la creació de melanina, la responsable del bronzejat, de manera que el seu consum facilita obtenir un resultat més intens. Mango, albercocs, pebrot vermell, carabassa, nespra, canonges, espinacs, créixens, bleda, enciam o bròquil el contenen, a més de la ja coneguda pastanaga… Els aliments rics en vitamina C (taronja, llimona, pebrot vermell, kiwi, cols de Brussel·les o maduixa) minimitzen els danys provocats pels radicals lliures, relacionats amb l’envelliment de la pell, mentre que els aliments rics en vitamina E com la fruita seca, afavoreix la regeneració de la pell, a més de posseir l’efecte antioxidant de la vitamina C.

 

I DESPRÉS DE PRENDRE EL SOL?

És important utilitzar una llet reparadora que inclogui àcid hialurònic a la seva formulació perquè, a llarg termini, disminueixi els efectes nocius del sol. Després de l’exposició al sol és molt rellevant continuar cuidant-nos a casa, netejar la pell de clor, sal… i, a continuació, rehidratar la pell amb un bàlsam reparador. També podeu fer ús d’un after-sun per prolongar el bronzejat i protegir la pell de l’exposició solar. Un prolongador del bronzejat i molta hidratació per a després del sol ens ajuden a aconseguir aquest to daurat intens tan desitjat.