(+Fotos) La Purito Andorra 2022 tornarà el 7 d’agost

La popular marxa cicloturista tornarà aquest estiu amb recorreguts diferents i un màxim de 1.800 corredors, un límit que, tal com ha informat Joaquim “Purito” Rodríguez, està a punt de ser assolit.

Fotos: César De Pablos

La Purito Andorra 2022

Després de l’aturada obligatòria causada per la pandèmia, La Purito Andorra recuperarà la normalitat el pròxim 7 d’agost, quan, des de l’avinguda Verge de Canòlich, a Sant Julià de Lòria, es doni el tret de sortida de les tres diferents curses, que enguany seran de 115, 80 i 30 quilòmetres, amb recorreguts modificats, però amb un nivell d’exigència que podria posicionar la marxa cicloturista entre les més dures del continent europeu i del món.

Presentació La Purito Andorra 2022

I és que, tal com han apuntat els organitzadors, la cursa més llarga, la de 115 quilòmetres, posarà a prova als ciclistes més valents, que hauran de travessar quatre ports de primera categoria (La Rabassa-La Peguera, Collada de Beixalís, Coll d’Ordino i Els Cortals d’Encamp), un port de segona categoria (Alt de la Comella) i un port de categoria especial (Coll de la Gallina) que, en conjunt, representen uns 4.800 metres de desnivell positiu. Això sí, el bon ambient i l’exuberància dels bells paisatges andorrans estaran a l’ordre del dia per amenitzar la jornada. Els recorreguts de 80 i 30 quilòmetres, que també partiran des de Sant Julià de Lòria i culminaran a Els Cortals d’Encamp, comptaran amb 3.500 i 1.700 metres de desnivell positiu, respectivament.

Roda de premsa de la purito andorra 2022

La Purito Andorra 2022 també servirà per homenatjar el ciclista basc Markel Irizar, molt amic del Joaquim Rodríguez, qui va vèncer un càncer de testicle. A més a més, el dia 6, a la parròquia laurediana, s’hi instal·larà la Fira de la Bicicleta, on els corredors i visitants podran trobar-hi productes de primera qualitat per a la pràctica d’aquest esport. Encamp, per la seva banda, serà escenari de La Purito Kids, una gimcana infantil molt divertida que es durà a terme a la plaça dels Arínsols.

Purito Rodríguez i Josep Maria Cabanes

El ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, ha posat en relleu la importància de La Purito com a atractiu turístic, ja que, a l’edició del 2019, es va aconseguir una participació de 94% de ciclistes estrangers, majoritàriament provinents de Catalunya, Comunitat Valenciana i Euskadi. Quant a Andbank, un dels patrocinadors principals de la marxa cicloturista, el sotsdirector general de Banca País ha informat que l’entitat continuarà com a patrocinadora de La Purito fins a l’any 2025.

Gaudeix de totes les fotos d’aquesta presentació aquí: