Racó dels secrets: tenir una mirada perfecta

Les ulleres i les bosses són una preocupació per a moltes dones. I encara hi ha centenars de productes i tractaments de bellesa que poden ajudar-te a eliminar-les, en aquesta ocasió volem parlar-te de remeis casolans, fàcils, barats i eficaços.

Eliminar les ulleres i les bosses per complet no és senzill, però sí que pots millorar la seva aparença. La zona del contorn dels ulls presenta una pell molt fina i sensible, de manera que és més propensa a patir arrugues, ulleres i bosses. A més, el contorn dels ulls és la primera zona a manifestar els signes de cansament, de l’estrès i de la manca de son. Encara que hi ha persones que tenen ulleres i bosses per herència o per la seva fesomia, en molts altres casos aquestes són producte de dormir poc o de mals hàbits. Les al·lèrgies, tenir la pell molt fina, una dieta rica en sal, l’edat, el sol i fins i tot els mòbils i altres pantalles, també poden fer que les ulleres i les bosses acabin amb una mirada atractiva.

Llavors, per millorar les ulleres i bosses, el primer que hem de fer és evitar tot el que les produeixen: cal dormir les hores necessàries, tenir cura de la zona del contorn dels ulls amb una crema específica, a partir dels 25 anys, evitar prendre massa sal, beure aigua d’una manera habitual, dormir amb el cap més elevat que el cos, mantenir una distància d’uns 50 centímetres del mòbil, protegir-nos del sol amb ulleres … Però pot ser que un dia no compleixis tot això i t’aixequis amb els ulls inflats i les ulleres molt pronunciades. Llavors, pots posar en pràctica algun d’aquests trucs casolans que hem provat i sí que funcionen.

Una mica de fred per descongestionar

El fred ajuda a reduir la inflamació dels ulls de forma eficaç. Es recomana mantenir els tractaments del contorn dels ulls a la nevera, per augmentar el seu efecte descongestionant. A més, quan t’aixequis amb les ulleres i les bosses molt marcades, aplica abans del tractament unes ulleres de gel d’efecte fred durant 10 minuts. També pots recórrer a unes culleres. Fica al congelador 2 culleretes durant uns minuts, i després posa-les sobre els ulls.

Una infusió de camamilla

La camamilla és una planta medicinal amb excel·lent propietats. A més de ser bona per a la digestió, és calmant i antiinflamatòria, així que és un altre dels trucs casolans que poden ajudar-te a eliminar les ulleres i les bosses. Per usar-la, prepara una infusió de camamilla i, quan ja estigui freda, impregna dos discos de cotó que t’has de col·locar durant 15 minuts sobre els ulls.

Oli d’ametlles

L’ús dels olis naturals en cosmètica són cada vegada més habituals, a causa de les seves excel·lents propietats. En el cas de l’oli d’ametlles, destaca la seva capacitat d’hidratació i, a més, és ric en vitamines A, B i E. És un oli que s’absorbeix ràpidament, sense obstruir els porus. L’oli d’ametlles pot ajudar-te a millorar les ulleres, gràcies a la vitamina E, a més d’hidratar la delicada pell del contorn dels ulls, retardant l’aparició de les potes de gall. Només necessites una gota que has de posar-te al dit anular i fer massatges al voltant dels ulls abans de dormir. Recorda, abans hauràs eliminat qualsevol rastre de maquillatge. En un parell de setmanes notaràs que els teus ulls presenten un millor aspecte, més joves, sense les ulleres tan marcades i amb menys bosses.

Les rodanxes de cogombre, un clàssic

El seu alt contingut en aigua, vitamina E i olis essencials el converteixen en un aliat amb poders hidratants i antiinflamatoris. El cogombre calma la pell, redueix la inflamació i combat la sequedat, així que és perfecte per a eliminar les ulleres i les bosses. Per aplicar-lo, ha d’estar fred, així que fica-ho una estona al congelador, sense que arribi a congelar-se. Ben rentat, talla un parell de rodanxes, i amb la pell neta, aplica-les sobre els teus ulls. Per notar els seus efectes has d’estar uns 15 minuts, i anar canviant les rodanxes a mesura que es vagin escalfant.

Vigila el que menges

Sovint, les ulleres poden ser causades per falta de ferro, així que és recomanable menjar carns vermelles, verdures de fulla, cítrics i rovells d’ou per tornar a tenir els nivells fèrrics aconsellables. En el cas de les bosses, si estan només quan ens aixequem, es tracta de retenció de líquids, així que evitar la ingesta de sal t’ajudarà a reduir-les. També pots incorporar infusions drenants per mitigar les bosses.