Racó dels secrets: remeis casolans contra el mal d’esquena

Un dia t’aixeques i tens un mal d’esquena insuportable, no fas exercici i tampoc vas fer esforç el dia anterior, llavors, què passa?  Hi ha diversos remeis casolans per al mal d’esquena que pots intentar.

All

L’oli d’all serveix per fregar sobre la zona de dolor, es fregeixen 10 grans d’all fins que es daurin, en 60 ml. d’oli d’oliva o d’ametlles. Quan s’ha refredat es frega vigorosament a l’esquena i es deixa actuar 3 hores, després es pren un bany amb aigua tèbia.

Suc de llimona amb sal

Esprems el suc de 3 llimones, amb una mica de sal i el prens dues vegades al dia.

remeis casolans contra el mal d'esquena

Alcohol de romaní

En un flascó posa 2 branques de romaní en un litre d’alcohol, deixa-ho reposar 7 dies i després fes-lo servir per donar massatge a l’esquena, sobretot abans de dormir.

Té de salvia

Poses a bullir 2 cullerades de fulla de sàlvia en 1 litre d’aigua, durant 5-10 minuts. Quan estigui freda pots beure dues vegades al dia, ajuda a desinflamar les zones de dolor.

Oli d’oliva amb camamilla

En un pot de vidre es barreja oli d’oliva amb flors fresques de camamilla, fins que es cobreixi el pot i tanca’l hermèticament. Deixa-ho on li toqui el sol, durant 2 setmanes i després guarda-ho a la nevera. Quan tinguis dolor, frega’l sobre la pell i sentiràs alleujament.

remeis casolans contra el mal d'esquena