Idees infal·libles per decorar una taula

Amb l’arribada de la tardor, i abans que arribi el fred, les reunions amb la família i els amics – malgrat les precaucions a causa de la covid-19 – segueixen existint, sovint amb un bon àpat i una excel·lent conversa. Però, si et diem que pots millorar l’ambient encara més decorant la teva taula? Amb l’ajuda de Dona Secret hem preparat alguns consells perquè siguis un amfitrió excel·lent amb la decoració de la teva taula…

Tria un estil i una temàtica adequada

Aquest és un dels millors consells que podem donar-te, ja que t’ajudarà a definir quin és el millor camí a seguir i què necessites per obtenir el resultat que desitges. Pensa en l’ocasió, el tema (amics, reunions, família, festa infantil …) i els convidats. És diferent decorar una taula per a un esdeveniment més formal o amb gent menys coneguda, que decorar la taula per a una barbacoa amb amics. Abans de començar a decorar, posa en el paper el que vols i les necessitats.

Utilitza elements naturals

La presència d’elements naturals en la taula ha de ser una constant, ja que aporten més refinament i alegria a l’espai. L’ús d’aquests elements pot ser més o menys obvi, utilitzant gerros amb flors, posant petites fulles com a marcadors de cada lloc o, fins i tot, utilitzant petits trossos de troncs com a base per a tasses o plats. Pensa bé el que més et convé, però mai renunciïs a la natura a la teva taula.

Utilitza aliments per a decorar

El menjar en si pot ser una bona manera de decorar la taula i fer-la més atractiva per a tothom. Utilitza diferents elements en la decoració dels plats. Taules de formatge, bols de fruites de colors o una amanida vibrant, ajuden a decorar la taula i són una solució que està a l’abast de tothom.

Com decorar la taula per rebre convidats

– Digues sí a l’estampat

A la taula hi ha diferents nivells. El nivell superior està compost per les estovalles, tovallons, sota plats i vaixella, la clau està en arriscar i decorar tot en diferents estampats.

– Coberteria de plata i gots de Murano

De plata, i antiga. Funciona millor si les peces pertanyen a diferents jocs. Igual que els gots de Murano, millor en diferents colors.

– Flors i petits gerros

Opta per l’opció de flors barrejades en gerros de mida petita, que el mateix pot servir per al bany o pel menjador.


– Plats de postres de diferents jocs

Juga amb diferents tipus i colors de vaixelles. Aquesta és la clau de l’èxit.