(+Fotos) La mirada de la medicina xinesa envers els trastorns digestius

A la farmàcia El Cedre, l’expert en medicina xinesa, Salvador Vaamonde Lorenzo va ser l’encarregat de donar a conèixer la influència de les emocions en el procés digestiu, però des de la visió de la MTC (Medicina Tradicional Xinesa). Segons l’especialista, comprendre el desequilibri que es pugui generar a través del nostre estat emocional i la nostra manera de menjar, ens ajudarà a conèixer l’origen del problema.

Fotos: Elena Melgarejo

La medicina tradicional xinesa considera que tota patologia s’origina per un desequilibri, sigui en els òrgans, energia vital (Qi), la sang i el Ying Yang, meridians encarregats de la regulació i l’equilibri, on se situen punts d’acupuntura, que en ser activats a través d’agulles o una altra tècnica, mobilitzen les energies, les regulen i nodreixen als nostres sistemes. És a dir, aquests elements són canals que aporten l’energia necessària a cada òrgan fent que l’equilibri intern sigui òptim i que els processos metabòlics funcionin correctament.

Durant el taller, celebrat a les instal·lacions de la Farmàcia el Cedre, els assistents van descobrir com l’estat emocional i el no tenir una alimentació saludable influeixen de manera molt significativa en el seu benestar. A vegades, l’ansietat o l’estrès fan que es mengi molt de pressa, sense deixar que l’estómac pugui fer-li arribar al cervell el senyal de sacietat. Un fet que ocasiona, no només que es mengi molt més del compte, sinó que es generin diferents patologies.

Tenir una preocupació constant per alguna situació particular perjudica l’estómac i la melsa. El malestar farà que la primera part del procés digestiu no sigui òptima i la generació d’energia que es necessita per nodrir els òrgans no sigui correcta provocant certes alteracions com ara la retenció de líquids, la distensió abdominal o les males digestions, va assenyalar l’expert.

Per a la medicina xinesa, moltes patologies s’inscriuen en una síndrome d’humitat, una energia perversa Yin, que per les seves característiques turbulentes impedeixen el funcionament normal de l’energia en el cos.

Totes les fotos de l’esdeveniment aquí 

La mirada de la medicina xinesa envers els trastorns digestius