5 idees de decoració econòmica i sostenible

Aprofitar objectes en desús de casa nostra per disposar de nous elements decoratius i pràctics, és una tendència cada cop més a l’alça. Aquesta pràctica ja no es veu només com una mesura d’estalvi econòmic, sinó com una actitud responsable i de caire sostenible amb el planeta. Aquí teniu algunes idees.

Botelles de colors

No és el primer cop, i tampoc serà l’últim que parlem de les botelles de vidre. Simplement amb pintura de colors podem reciclar-les en gerros o contenidors molt atractius. La manera de fer-ho és molt simple: tirar la pintura directament a dins i fer donar voltes al recipient fins que quedi tot ben tintat.

Decoració sostenible amb botelles de colorHardware mobiliari

Aquesta idea d’un dissenyador alemany, està tenint força seguidors i imitadors. Consisteix en que un cop buidats dels components interns, utilitzar les velles torres dels antics MACS amb les “potes” per una taula o un banc. Les possibilitats són infinites, i naturalment també es poden realitzar amb torres de PC.

Mobiliari amb MacBombetes espelma

Les bombetes són a priori un objecte rebutjable fàcilment, però un cop haguem perfeccionat la tècnica per obrir-les i buidar-les, el seu interior amaga un petit univers d’interessants alternatives. En aquest cas les omplirem de combustible líquid apte per cremar i col·locarem una metxa com la de les espelmes. De nou tindrem una bombeta que fa llum.

Bombetes espelmaDescans per a mascotes

Segurament les mascotes de casa es mereixen un especial de trucs per a elles soles, però de moment ens avançarem amb aquest curiós llit. Si tenim una tauleta o moble de menjador vell, podem tornar-los a pintar i mesurarem la base de l’objecte en qüestió. Amb aquesta mida podem confeccionar un coixí que farà de matalàs per l’original llit de la nostra mascota.

Descans per a mascotesCoberts suspesos

Segurament tots tenim un capsa amb un joc individual de preciosos coberts de plata, record de la primera comunió, probablement. Una manera que llueixin fora del seu embolcall és a base de calor i una mica de força. Els doblegarem i donarem la forma adequada per penjar-hi qualsevol peça de roba, i els clavarem en un tros de fusta. Així ja tindrem un penjador original i amb càrrega sentimental.

Coberts sospensos