Especial decoració: saló menjador, comoditat i funcionalitat

Multiplicitat d’estils i textures seran tendència aquest 2020 en el teu saló. L’estil natural i sostenible adquireix un paper protagonista. La línia eco es consolida cada vegada més en decoració, amb tèxtils 100% orgànics, mobles de fustes recuperades, revestiments de materials naturals i fibres vegetals, que serviran per a crear espais més còmodes i acollidors. Les parets, també parlaran per si mateixes, a través de revestiments d’imitació de fusta, combinació de textures, colors i materials. Les textures estaran marcades per l’ús de diversos materials com ara tèxtils, ceràmica, fusta, rattan i argila. Es destacarà la utilització del marbre i acabats similars en panells de parets, taules de menjador i altres espais de la casa. L’ús de les noves tecnologies ha permès traslladar la bellesa de la pedra natural a formats més extensos i, cada vegada més lleugers, creant espais elegants i sofisticats. Entre els colors més triats s’accentuen els colors suaus, com el beix, tons blaus clars, verd apagat, gris clar i rosa, amb accent de tons més rics, com  ara el verd blavós, indi, òxid, maragda i negre.

BLANC D’IVOIRE - La Casa Petita

Les tendències apunten a dissenys d’acabat natural i orgànic, que en aquesta temporada conviuran amb l’estil japonès donant lloc a ambients de línies més pures i simples, amb predomini del blanc i la fusta. Un any per a experimentar diversitat de materials, acabats, textures i una àmplia gamma de colors.

Porcelanosa

Mobiliaris multifuncionals

En aquest 2020 s’aposta per mobles modulars i multifuncionals, gràcies a la seva versatilitat i diversitat de formats. A l’hora de buscar mobles per al teu saló menjador, la primera premissa a tenir en compte serà la comoditat i funcionalitat. El teu sofà serà l’ànima de la sala, li aportarà un valor estètic de gran importància a l’ambient.

Cent Mobel

Els sofàs de vellut marcaran tendència aquest 2020. El vellut s’ha convertit en el material més utilitzat, tant en cadires com sofàs. Entre els colors més triats sobresurt el , el verd i el blau profund. No obstant això, els estampats no es quedaran enrere i també seran protagonistes. Són ideals per a combinar amb coixins llisos i sense estampes. Els colors pastels mantenen el seu espai. Un sofà o cadira en tons pastel li atorgarà a qualsevol ambient la sofisticació que necessiti.

Una altra novetat per a enguany és definida com a estil ‘love seat’. Un petit sofà per a dues persones, perfecte per a una parella, d’aquí el seu nom. Les seves petites dimensions, varietat en estils decoratius i manejabilitat, ho converteixen en una peça ideal per a espais reduïts. També, els sofàs moderns t’oferiran importants formats i estils: sofàs en L, en semicercle, colorits, estampats i en cuir. Sí, el cuir no passa de moda. Es tracta d’una de les opcions més versàtils, que el mercat ofereix. El marró, el negre, el blanc i el beix, són els colors que triomfaran en la decoració moderna d’interiors aquest 2020.

Indy

Per a aquesta temporada les taules de fusta cobren vigència. Aquest material s’ha convertit en un dels favorits per a dissenyar meravellosos jocs de menjadors. Taules que es poden combinar amb acer i cadires estil ‘wire’ i ‘grid’ per a aconseguir un espai amb estil propi. D’altra banda, per als amants d’espais minimalistes, les taules de vidre amb potes d’acer seran una altra alternativa. Enguany, la moda apunta a menjadors amb cadires de dissenys diferents i colors diversos.

Cadires

La fusta es reinventa per a quedar-se. Un clàssic material per a aquesta mena de mobiliari que, any rere any, es transforma per a crear diversitat d’estils. S’aposta pels lacats foscos i vetes marcades en tons de fusta rica i profunda. Les línies orgàniques, plecs i corbes, es fusionen amb la calidesa de la fusta, per a presentar peces de mobiliari i detalls únics.

Porcelanosa

Quant als entapissats es tendeix a la utilització de tons neutres. Una altra novetat, per a enguany, és l’ús del policarbonat acrílic, un material de gran resistència, que es pot observar en cadires transparents o també conegudes com a cadires fantasmes. Un estil que es pot adaptar fàcilment a qualsevol ambient. El metall, també és present en dissenys moderns, generalment utilitzats en espais exteriors, sobretot durant l’estiu. D’altra banda, el vímet o el rattan, són  altres dels materials preferits a l’hora de dissenyar una cadira. Per la mena de material que porten aquest tipus de cadires, marquen un estil estiuenc. Ideals, sobretot, per a llocs a l’aire lliure, patis i jardins.

Llar de foc

Una de les novetats per a aquest 2020 en el món del foc ve definida pels cremadors de bioetanol a control remot. Un equipament electrònic modern i personalitzat, adaptable a tota mena d’ambients. L’encesa i apagat es realitza de manera remota, i en cas d’anomalia es deté automàticament. No obstant això, les xemeneies elèctriques, també estan marcant tendència aquest 2020. Aquests aparells funcionen mitjançant un sistema d’animació, que donen l’aparença de foc real, el qual es reflecteix en una pantalla LED o cristall, segons el material de fabricació. Generen diferents efectes com ara llenya, carbó, flames i brases, entre altres. La grandària varia d’acord amb el fabricant. Pots trobar xemeneies de diferents tipus: mòbils, fixes, verticals o per a encastar a la paret.

iFoc

Il·luminació

Els llums XL de fibres naturals seran els protagonistes a la teva sala-menjador. Les seves formes geomètriques estaran a l’ordre del dia. Les seves corbes, amb formes arrodonides i sinuoses, seran les que generin una sensació de moviment i dinamisme en l’espai. Hi ha de tots els tipus, rattan, ràfia, bambú, sisal o jute. Un altre element, que també es farà present en la il·luminació, és el vidre esmerilat i mat. Aquest és un material que s’ha reinventat amb el pas del temps i el podràs observar sobretot en mampares, banys, llums i altres sectors que requereixin separadors.

Porcelanosa

Cortines

La seda, el lli i el bambú, són el punt fort d’aquest any 2020. Les tendències assenyalen l’ús de materials, que combinen teixits i estampats naturals. Maximitzar la lluminositat de l’ambient serà la clau. Per això, els colors naturals com ara el blanc, beix, sorra, tons terra, verd o blau, s’apoderaran de l’ambient per a generar major profunditat. També destaquen els teixits amb dibuixos futuristes, colors degradats i estampats florals i botànics. Els estors enrotllables no es queden enrere i continuen sent una de les opcions més triades. Una manera pràctica de ‘vestir’ un ambient per a donar-li elegància i funcionalitat.

Cortines bambú