Especial Decoració: dormitori

El dormitori és un dels espais més importants de la nostra llar, moltes vegades és anomenat com el santuari, ja que serveix per descansar i relaxar-nos després d’una intensa jornada laboral. Per aconseguir-ho és fonamental comptar amb una decoració adient, que ens aporti pau i tranquil·litat, sense renunciar al nostre estil. I són moltes les propostes que podem trobar, sempre que s’adaptin a les nostres necessitats. 

TENDÈNCIES

Quant a les tendències, actualment segueixen la línia arquitectònica i decorativa de la resta de la llar. Avui en dia, l’estil tendeix al minimalisme, amb un aire asèptic, però mantenint la bellesa i la calidesa. És interessant la combinació de materials, que poden aportar un plus estètic a aquest espai. 

Com decoro el meu dormitori? Ja hem donat algunes pistes al respecte, però depenent de les dimensions, ens podem trobar amb habitacions petites, que necessitaran una construcció lleugera i delicada, preferiblement en fusta, però combinant elements de més contundència. 

Podem optar per un dormitori retro, amb una combinació de formes geomètriques i tons càlids, amb elements de vellut i el llit en fusta massissa. 

També és tendència el dormitori i el bany en un sol ambient, una fórmula cada cop més utilitzada en hotels. En aquest cas podem jugar amb bigues de fusta, murs de maons, combinant el luxe amb el minimalisme. Però, és aconsellable que els materials siguin naturals i d’origen orgànic, com ara la fusta, el lli, teles de cotó, vellut o cuiro. 

Si l’elecció ha estat l’estil escandinau, no podem deixar de banda el color gris i el blanc trencat, això sí, combinant-los amb detalls més càlids, com ara la fusta. I, si és possible, intentar que hi hagi el màxim de llum natural. 

Un altre element que s’incorpora amb força a les noves tendències, és la fusta reciclada. La consciència del reciclatge és cada cop més present a les noves tendències, ja que són una opció econòmica i ecològica. Sens dubte, unes parets de fusta reciclada aporten bellesa i textura a unes habitacions més fredes, dominades pel vidre, la pedra o el formigó i, a més a més, combinen amb qualsevol estil de dormitori. 

CAPÇALS

Porcelanosa ens ofereix algunes idees per a dotar el dormitori de personalitat pròpia. El ferro, la fusta, la ceràmica o els tapissos, permeten crear diferents composicions per a facilitar el descans diari, aportant disseny i originalitat. Des dels dissenys més romàntics als més avantguardistes, el capçal és una peça cabdal dins d’aquesta part de la llar. 

Els capçals entapissats  creen ambients acollidors i còmodes i els seus dissenys recorden als dormitoris palatins que utilitzaven seda i tela per a cobrir les parets. 

La fusta també és una alternativa a l’hora de crear una superfície càlida, ja que la seva textura pot coincidir amb altres mobles de l’habitació o amb combinacions ceràmiques. 

Una opció decorativa, que cada vegada compte amb més adeptes, és utilitzar la ceràmica com a revestiment, aquesta fórmula permet crear un capçal a la paret i perllongar l’estructura més enllà de l’amplada del llit. 

Una altra opció és el capçal com a separador d’espais. En aquest cas, el llit es col·loca al centre de l’habitació i mitjançant una estructura, l’espai es pot dividir en diferents zones i es poden definir vestidors o inclús un bany obert dins del dormitori. En aquest tipus d’interiorisme, el capçal actua coma una partició de paret i proporciona una estabilitat estructural i privacitat visual nova, amb materials sòlids. 

EL LLIT

Després del capçal, la peça fonamental del dormitori és, sens dubte, el llit. Aquí passem la major part de la nostra estada en aquesta part de la llar i ens permet afrontar el dia amb força i energia, depenent de com hagi estat el nostre descans. Aquesta és la raó fonamental per la qual no hem d’escatimar esforços a l’hora d’adquirir aquesta peça. I, també la tecnologia s’ha fet forat en aquest apartat, si voleu el llit del futur, amb una tecnologia que pot garantir el descansiBedFlex us ofereix unes prestacions insuperables. Actua al servei de les necessitats de descans de cada persona, combina una selecció dels materials més avançats del descans, com ara molls ensacats, làtex Talalay i teixit exclusiu i innovador Wellness BioCeramics. Conté 8 càmeres d’aire autoregulades per sistema intel·ligent, adaptant-se a les vostres necessitats, amb independència de la vostra anatomia i costums. 

Els seus sensors mesuren la pressió i el moviment del cos de la persona i els canvis que fa durant un temps, ajustant la fermesa per millorar el confort i per garantir un descans reparador. També podràs configurar el teu llit de forma automàtica o manual, mitjançant la senzilla app instal·lada a l’Smartphone o tablet. Tindràs domini total sobre el llit, sobre les 8 zones configurables i sobre la informació generada. 

DECORACIÓ

Decorar amb paper pintat és un altre dels estils que marquen tendència, sigui en tota l’habitació o només una paret, ja que permeten descobrir un món de colors i fantàstics estampats, provocant un major impacte visual. 

 

Quant als colors, els neutres i pastel predominen per sobre dels altres, reforçant la imatge de simplisme. Així, podem utilitzar el blanc, el beige, el gris, uns colors que aporten amplitud i lluminositat. Els mobles poden ser davantguarda o més simples, però sempre d’estil modern, que resultin acollidors i molt organitzats. La il·luminació, igual que els colors, ha de ser molt càlida, imperant les llums dicroiques, que ens permeten regular la intensitat d’aquesta. 

Quant a la roba del llit, s’aconsella una decoració moderna, amb textures riques i as, i amb teles i teixits atractius. Malgrat tot, els tons rosa, blanc, beige, gris, verd i groc, són els que marquen tendència, juntament amb els estampats de ratlles i cercles. 

També hem de parlar dels dormitoris per a joves. Aquests poden tenir un aire més modern, jugant amb colors atrevits i dotant-los d’un esperit més juvenil. 

VESTIDORS

I ja per finalitzar, parlem d’organització. El somni d’un perfecte vestidor, és tenir cada cosa al seu lloc, que sigui funcional i assolir una perfecta harmonia entre ordre i estètica. 

Comencem per saber amb què ha de comptar un vestidor, primer de tot, ha de comptar amb prestatges i calaixeres, a més de zones per penjar la roba. També és necessari un seient de bones dimensions i, si és possible, una tauleta. Els miralls són importants, tant per mirar-nos com per donar amplitud a la sala. La il·luminació és fonamental, ha de tenir molt bona llum. I, per últim, una bona ventilació, ja que és un espai que necessita bona olor. 

Quant a les tendències, actualment segueixen la línia arquitectònica i decorativa de la resta de la llar. Avui en dia, l’estil tendeix al minimalisme, amb un aire asèptic, però mantenint la bellesa i la calidesa. És interessant la combinació de materials, que poden aportar un plus estètic a aquest espai.