Multitudinària Festa de la Parròquia a Escaldes-Engordany

El passat diumenge es va celebrar una espectacular i multitudinària Festa de la Parròquia d’Escaldes-Engordany, en un ambient que recordava les grans celebracions i amb una climatologia envejable. Enguany, es commemorava el 41è aniversari i per a l’ocasió es van preparar un munt d’activitats, de les quals van gaudir, tant els petits com els més grans.

Agrupacions i autoritats a la Festa de la Parròquia d'Escaldes-Engordany
Foto: Nelly Dedea

El tret de sortida a la celebració va ser una ballada de sardanes a la plaça Coprínceps, un acte amb el qual van tenir presencia dansaires de poblacions catalanes i que va culminar amb l’anomenada ‘La Universal’.

Autoritats a la Festa de la Parròquia d'Escaldes-Engordany
Foto: Nelly Dedea

Paral·lelament, a l’aparcament del Pouader, els més menuts van gaudir d’allò més amb una gran quantitat de jocs habilitats per a l’ocasió, així com d’un circuit d’educació viària, que el servei de circulació va habilitar perquè els infants es poguessin sentir uns grans pilots, això sí, amb responsabilitat. També van poder emular als agents de circulació, fent sonar les sirenes dels seus vehícles o pujant a les motos per a fer-se les pertinents fotos de record. Val a dir que el Cap de Govern, Xavier Espot, també va provar amb alguns dels jocs instal·lats per a l’ocasió.

Arrossada Popular a la Festa de la Parròquia d'Escaldes-Engordany
Foto: Nelly Dedea

Però, la festa de la parròquia no seria igual sense la participació de l’Esbart Santa Anna, i enguany tampoc van faltar a la cita. Van començar els infantils i després van actuar la resta de categories, fins arribar al cos de dansa, que van aixecar el públic dels seus seients. Un altre dels moments importants de la festa, va ser l’entrega oficial al pubillatge 2019, del pin de plata del Comú d’Escaldes-Engordany, on totes les autoritats els van felicitar per la tasca que duen a terme i per promocionar el nom de la parròquia allà on van.

Nens ballant a la Festa de la Parròquia d'Escaldes-Engordany
Foto: Nelly Dedea

Després va arribar un dels moments més esperats del dia, que va ser l’arrossada popular, on una gran multitud es va aplegar per a gaudir de la seva ració d’arròs de muntanya, cuinat pel xef Mestre paeller andorrà, Abundi Monterde. En total, es van repartir més de 1.800 racions, que tothom va degustar en un ambient molt festiu.

Plats d'arròs a la Festa de la Parròquia d'Escaldes-Engordany
Foto: Nelly Dedea

La festa va cloure, com no podia ser d’una altra manera, amb l’actuació musical d’un dels millors grups del país, The Swing Girls, que amb les seves cançons dels anys cinquanta i seixanta, a més d’algunes més contemporànies, van fer ballar i gaudir a tot el públic assistent.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment al nostre Facebook.
The Swing Girls a Festa de la Parròquia d'Escaldes-Engordany
Foto: Nelly Dedea