Racó dels secrets: projectes de reciclatge originals

Al març, tercer mes de l’any, es comença a sentir com la primavera s’obre pas amb temperatures més càlides. Per deixar enrere l’hivern i el fred, no és mala idea donar-li la volta a algun racó de casa, amb projectes de reciclatge originals i sobretot únics.

Les pinces de tota la vida

D’acord que la proposta és una mica de nivell preescolar, però el resultat val la pena de debò. Amb pinces de penjar roba de fusta de tota la vida, podem realitzar una làmpada de taula original i molt càlida. Només cal dividir en dues parts cada pinça i empegar-les formant un cub-rectangle. Com de costum col·locarem el mecanisme per la bombeta a l’interior i llestos. No llenceu la part metàl·lica que en un proper projecte podrem aprofitar.

reciclatge amb pinces de fustaEls suplements del diumenge

És una proposta que requereix paciència, d’acord, però els resultats tenen un atractiu sense límits. Només cal guardar totes les revistes que acaben al contenidor blau i retallar i doblegar en tires de més o menys mig centímetre. Després les encolarem a un tamboret bàsic en espiral. Podem jugar amb els colors i obtenir un resultat personal i irrepetible.

reciclatge tauleta amb revistesPalet infantil

Només ens caldrà una mica de compte a l’hora de tallar les siluetes. Utilitzarem els llistons d’un palet de fusta que prèviament haurem tractat per després dibuixar les siluetes de cases i elements decoratius que haguem triat. Amb cura retallarem les plantilles en un dels extrems i ho podem pintar per jugar amb la gamma cromàtica que vulguem. El resultat pot ser interessant també si deixem la fusta natural com a la imatge.

reciclatge palet infantilEl món a la paret

En el cas que tinguem més d’un palet podem optar per renovar el capçal del llit parental, amb el mateix procés que hem utilitzat per al mur infantil, però en comptes de retallar els extrems podem pintar una silueta a l’interior. En aquest cas és un mapamundi, però podem utilitzar qualsevol motiu simple i entenedor visualment.

El món a la paretPenjador original

A vegades les canonades de casa estan a la vista i en llocs poc adequats. El que podem fer és treure partit de l’obstacle afegint-hi una planxa de fusta i uns penjadors de ferro per improvisar un penjador per a roba, però segons l’habitació es poden penjar estris de cuina o eines i complements de tota mena. Es pot unificar el projecte amb pintura i en aquest cas se’n pot fer servir alguna metal·litzada que simuli el coure, per exemple.

Penjador original