BMW iX, una nova generació

 

630 quilòmetres d’autonomia i tracció 4×4 completament elèctrica, fan del BMW iX una de les puntes de llança de BMW pel que fa a la mobilitat sostenible. El fabricant de Baviera ha inclòs en aquest cotxe la tecnologia BMW eDrive.

Fotos: BMW

El nou iX està disponible en les versions xDrive40 i xDrive50, essent aquesta última la de major rendiment. Amb una autonomia màxima de 630 quilòmetres, el BMW iX xDrive50 és un vehicle poderós i ideal, tant per a ciutats com per a grans trajectes, ja que consumeix menys de 23 kW/h i compta amb un espectacular disseny que, a banda de ser digne de totes les mirades, també aporta un elevat grau d’aerodinàmica a un cotxe prou espectacular.

La potència mai més serà una preocupació, ja que l’xDrive50 compta amb dos motors elèctrics i un sistema de tracció en les quatre rodes que són capaces d’oferir, entre tots dos, 390 kW o 523 CV, que permetran que el BMW iX acceleri de 0 a 100 km/h en qüestió de 4,6 segons. El més important és que tot aquest perfomerce l’ofereix emetent durant tota la seva vida útil un 45% menys emissions que un SAV de motor dièsel.

Altres prestacions

El BMW iX disposa d’una àmplia varietat de sistemes de conducció i assistència al pilot entre els quals destaca el Driving Assistant Professional, que consta d’assistent de direcció i traçat de carril, assistent per a maniobres evasives i assistent per a mantenir la trajectòria amb protecció activa en cas de col·lisió lateral. Gràcies a les càmeres integrades en el vehicle com a part del Parking Assistant Plus, aparcar i maniobrar en espais reduïts no suposarà un mal de cap.

Entre els detalls estètics, destaquen el disseny minimalista de l’interior i la comoditat de l’habitacle. Tanmateix, el BMW iX gaudeix d’un sostre de vidre panoràmic Sky Lounge que augmenta la sensació d’amplitud en l’interior del vehicle.

Per a aquest cotxe, el fabricant disposa d’una selecció d’accessoris originals amb els quals es podrà treure el màxim partit del BMW iX, especialment a la carretera.