L’Espai Galobardes ja és una realitat a Canillo

El passat dimarts, dia 21 de desembre, el Comú de Canillo va inaugurar l’espai cultural Galobardes, que acull al llarg de 300 m2 mig miler de peces de l’artista Francesc Galobardes, unes obres que van ser cedides a la corporació comunal el passat mes d’agost.  

Fotos: Comú de Canillo

L’acte d’inauguració d’aquest nou espai va comptar amb la presència de l’artista, també d’autoritats comunals i nacionals i es va fer en un format reduït, a causa dels protocols sanitaris imposats per la pandèmia de la Covid-19.

L’Espai Galobardes es troba a la parròquia de Canillo, als baixos de l’Edifici del Telecabina, i és un projecte que es va començar a gestar l’any 2019 amb l’exposició ‘Canillo als ulls del paisatge andorrà’, que va tenir lloc al Palau de Gel. A partir d’aquell moment es van iniciar les converses per posar en marxa el nou centre cultural, que avui ja és una realitat. Actualment, l’espai acull una mostra més extensa que la que es va realitzar inicialment ‘Canillo als ulls del paisatge andorrà’. En aquesta mostra s’exposen paisatges de Canillo, que ordenats cronològicament plasmen l’evolució de la trajectòria de l’artista Francesc Galobardes. Segons van informar, des de la corporació comunal, l’exposició romandrà oberta al públic, aproximadament, durant sis mesos.

Aquest nou espai cultural de Canillo té la voluntat de ser, no només una sala d’exposicions, sinó també un lloc de mostra i acollida d’altres artistes i expressions culturals del país i forans.

Des del comú van informar que s’ocuparan de la gestió general de l’equipament i que s’ha creat una comissió tècnica per tal de fer el seguiment del funcionament de l’Espai Galobardes”, així com de les exposicions temporals i activitats que es programin.

Cal destacar que l’Espai Galobardes es troba integrat dins l’oferta museística del país amb el PassMuseu. Per tant, el preu de l’entrada general serà de 5 euros, mentre que l’entrada conjunta amb el Museu de la Moto costarà 7 euros. Pel que fa als horaris, l’obertura serà: de dimecres a dissabte i de 9.30 a 13.30 h i de 15 a 19 h, els diumenges, de 10 a 17 h, i els dilluns i els dimarts, romandrà tancat.