‘Barça Fan Token’, la moneda digital dels culers de veritat

Amb la febre de les criptomononedes i dels actius digitals, les fan tokens continuen guanyant terreny. El FC Barcelona també en té la seva i, després de ser llançada a un preu fix de 2 euros per unitat, l’11 de març va assolir un pic de 35 euros.

Abans d’entrar en detall, cal definir què és una fan token –en català, fitxa de fanàtic i per a què serveix. Una fan token és un actiu digital que simbolitza el dret a vot que té el seu propietari en votacions del seu club favorit, i també permet optar per experiències exclusives, productes limitats i entrades, entre altres recompenses. Aquestes, com passa amb les criptomonedes, també són intercanviables per altres béns i, fins i tot, per diners.

En el cas del Barça, el passat 22 de juny, es va llançar una oferta de 600.000 unitats de ‘Barça Fan Token’, a un preu fix de 2 euros per fitxa. Durant 48 hores, fans de tot el món es van sumar per adquirir aquesta moneda que continua creixent i de la qual, fins a l’11 de març, n’hi havia més d’1 milió 600 mil en circulació. Amb aquesta qüestió clarificada, responem algunes preguntes?

On puc adquirir les ‘Barça Fan Token’?

A través de l’app Socios.com, disponible per a iOS i Android, pots comprar-ne tantes com vulguis. El preu ho determinaran l’oferta i la demanda.

Puc comprar ‘Barça Fan Token’ amb euros?

No, l’app et dona la possibilitat de tenir una cartera digital en la qual podràs dipositar-hi $CHZ, la criptomoneda de Socios.com. Sí que podràs comprar $CHZ amb euros i, posteriorment, els ‘Barça Fan Token’ que necessitis.

Què puc fer amb les tokens?

Pensa que cada token et dona dret a vot en diferents decisions del club. Per exemple, el juny passat, el Barça va obrir una enquesta, on només van participar propietaris de ‘Barça Fan Tokens’, per decidir quin disseny decoraria el seu vestuari al Camp Nou. Igualment, les teves token et donaran la possibilitat de participar en reptes, jocs, sales de xat i optar a premis exclusius.

Puc canviar les meves tokens per diners?

Pots canviar les teves tokens per $CHZ, criptomoneda que després podràs canviar per diners en l’exchange de la teva preferència.