Prova la cosmètica vegana i comença a notar els resultats …

Els cosmètics vegans s’han convertit en una tendència en el sector de la bellesa. Per preocupacions ambientals o per la salut de la pell, cada vegada és més freqüent que les persones busquin productes vegans com a primera opció. Però, què significa que un cosmètic sigui vegà?

Per Elena Lafuente · Fotografia: @elisabethserra

Perquè un producte es consideri vegà ha d’estar lliure d’ingredients d’origen animal i no haver estat testat en animals. La fórmula s’aplica no només als ingredients principals, sinó també als subproductes, com ara la cera d’abelles i el col·lagen animal.

En els últims anys, la popularitat de la cosmètica vegana ha guanyat terreny notablement a causa de la creixent preocupació pel medi ambient i els drets dels animals. Altres factors que han incidit en el seu creixement estan relacionats amb els beneficis que aporta aquest tipus de cosmètica a la pell, ja que els seus productes són menys irritants que els cosmètics tradicionals i estan elaborats a base d’ingredients naturals i suaus, com ara olis essencials i extractes de plantes i fruites. També perquè solen ser rics en antioxidants, ajuden a protegir la pell dels radicals lliures i a prevenir l’envelliment prematur.

Cal destacar que els antioxidants prevenen el deteriorament cel·lular causat pels radicals lliures, aquelles molècules inestables que es produeixen naturalment en el cos i que poden danyar les cèl·lules de la pell i accelerar el seu procés d’envelliment.

Actualment, el mercat ofereix una àmplia varietat de marques, cadascuna amb la seva pròpia línia de productes, alguna de les quals inclouen La Rosé i Ukviat… Un exemple és el sèrum facial rosa d’UKVIAT, un concentrat amb potents extractes botànics, extracte de llavor d’indi silvestre patentat, minerals marins, algues i pètals de rosa damascena, que ajuda a millorar l’estat general de la pell i a reduir les rojors. El sèrum d’UKVIAT és un producte antiestrès i també antiarrugues. Els seus extractes botànics calmen l’eritema, il·luminen el rostre, milloren el color de la pell i prevenen les ulleres. A més, activa l’alliberament d’un neuropèptid, calmant natural, responsable del benestar i l’estat d’ànim.

Si encara no has tingut l’oportunitat de provar la cosmètica vegana i estàs interessada en ella, comença per incorporar un producte a la teva rutina. Per exemple, un netejador facial vegà i després ves afegint altres productes a mesura que et sentis més còmoda.

Hi ha algunes creences que posen en dubte l’efectivitat de la cosmètica vegana en relació amb la cosmètica tradicional. Així i tot, hi ha estudis que ho desmenteixen i que avalen els seus resultats, que poden ser, fins i tot, millors dels que ofereix la cosmètica tradicional.

Per això, si estàs buscant una manera de millorar la salut de la teva pell i reduir el teu impacte en el medi ambient, sens dubte, els cosmètics vegans són una excel·lent opció. I perquè no esperis més, a la farmàcia El Cedre t’assessorem i ajudem perquè puguis incorporar des d’avui mateix els productes més adients a la teva rutina.