Juli Barrero llança nova cançó

Sota el títol “Cercles imperfectes”, el cantautor i compositor andorrà va presentar el seu nou single, un avançament de l’àlbum ‘Sòlid’, que es publicarà de cara a l’any vinent. Aquest mes hem tingut el plaer de parlar amb el Juli que ens ha explicat alguns detalls d’aquest nou treball musical.

 Foto: Noemí Elias
Has llançat “Cercles imperfectes”, un single del qual has estat l’autor de la música i la lletra. Per què has escollit aquest títol, quina ha estat la teva font d’inspiració?

Era un tema que feia un temps que li estava donant voltes, però li faltava el detonador, aquell “click” que fa que tot lligui.  I va ser veient un stream d’una amiga, que parla de literatura, i en la conversa que s’estava duent a terme va anomenar “Cercles imperfectes”,  que també és el títol d’una novel·la amb el mateix nom. Aquest va ser el meu “click”, ja que un cercle que no és perfecte, no és un cercle. Estava treballant en aquesta cançó que volia que parlés d’una relació tòxica, d’aquell punt en el qual les forces centrífuga i centrípeta entren en una mena d’equilibri emocional entre dues persones.

Quant de temps t’ha portat donar-li forma a aquest tema?

Aquesta ha estat una peça lenta, feia algun temps (potser un parell de mesos), que tenia clar l’harmonia, els riff de guitarra, l’estructura i la melodia. Però no acabava de trobar la lletra que m’encaixés a la perfecció però, quan vaig trobar les paraules justes, la cosa es va accelerar.

El single ja es troba disponible a YouTube i ha tingut un munt de reproduccions… Quina ha estat la rebuda per part del públic, quines impressions has tingut fins ara?

Fins al moment, la rebuda ha estat bona i estic molt content de com estan funcionant els dos singles, ja que els “Lyrics vídeos” sempre tenen menys acceptació que els videoclips, i és cert que faig sempre millors números a YouTube que a Spotify. En directe, ja vaig posar una versió no definitiva, camuflada entre el repertori, per veure una mica com la rebia el públic. Però, ara serà quan realment passarà a ser una peça important dels concerts, ja que el públic ha tingut l’ocasió de conèixer-la, com passa amb els temes que vaig publicar a “Líquid”. Òbviament, no és un tema “bailongo”, i qui l’escolta el gaudeix d’una manera més reposada que per exemple “Entre tu i jo”,  “Il·lumina el meu món“, “Amb les mans a les butxaques” o “Tornarem a trobar-nos” que són cançons més agraïdes per a moure’s.

Més endavant presentaràs el single de manera oficial a l’Auditori Nacional?

Si tenen a bé de convidar-me a l’Auditori, evidentment, que hi aniré encantat! És la casa de la música d’Andorra, l’espai de les grans ocasions. Però, a Andorra tenim mil espais meravellosos i el públic sempre mereix que ho donem tot a l’escenari. És per això que ara mateix no et puc confirmar quin serà el primer escenari que sentirà “Cercles imperfectes”, en la seva versió definitiva, però sigui a l’auditori o al mig del carrer, suarem cadascuna de les notes per a aquells qui ens vinguin a sentir-me.

“Cercles imperfectes” és un avançament del disc Sòlid que es publicarà a finals d’aquest any o principis de l’any vinent. Què ens podries explicar sobre aquest àlbum? Com estàs treballant el projecte? Quantes persones estan implicades?

Amb “Sòlid” estem repetint i reforçant allò que ens va funcionar a “Líquid”. Un primer canvi important és que estem donant molta importància a la producció. Amb “Líquid” hi havia una mica de pressa, la inexperiència ens va jugar a la contra a l’hora de programar el treball.  Ara, ens prendrem el temps que calgui. Encara no tinc el setlist tancat i, malgrat que hi ha temes de sobres per a fer el treball, tant el Miquel (el productor) com jo, volem estar molt segurs que, cada pas que fem, millorarà el que vam fer en el primer treball. Per això, crec que en aquest afany, la paciència serà una gran aliada.