11.000 persones han participat en el cribratge massiu

El procés de cribratge immunològic, fins ara, s’ha dut a terme amb normalitat i de manera “exemplar”, segons va informar el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. D’altra banda, ahir no es va registrar cap defunció per Covid-19.

Fotos: SFGA/JAViladot/CEsteve

La corba epidemiològica continua mostrant resultats favorables, en registrar una nova jornada sense cap defunció. El nombre total de casos és de 750, dels quals romanen actius 206. Per la seva banda, 499 persones han superat satisfactòriament la malaltia i s’ha descongestionat l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, on són ateses 16 persones. D’aquest col·lectiu, hi ha 9 pacients a la Unitat de Cures Intensives (UCI), amb 4 d’ells intubats.

A partir d’ahir, dia 4 de maig, el cribratge immunològic massiu atén la població general del Principat d’Andorra i, en aquest context, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va posar l’accent sobre una realitat: la malaltia encara continua amb nosaltres. Aquesta informació, diu, és sustentada pels estudis de diferents epidemiòlegs, per la qual cosa insta a la població a no relaxar les mesures de seguretat.

Ministre de Salut Joan Martínez Benazet parlant del Cribratge

Sobre el cribratge, el ministre va informar que aproximadament 11.000 persones han estat objecte d’aquest estudi, una xifra que representa un 14,47% de la població total. En aquest sentit, va precisar que d’aquest segment hi ha 1.210 sanitaris o personal del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), dels quals el 12,21% ha patit la malaltia o encara la manifesta de manera activa. De la població general, aquest percentatge és del 8,36%. Malgrat el caràcter específic de les dades ofertes, Martínez Benazet va ser conservador i va matisar que, fins que no es faci la segona fase de tests d’anticossos IgG i IgM, els resultats no es poden donar com a concloents.

En la mateixa línia del cap de Govern, el ministre Benazet també va destacar l’interès de la premsa internacional en ressenyar i lloar la feina feta per Andorra en el desenvolupament de les proves immunològiques. “Cal destacar que tenim molts ulls que ens estan mirant, que observen el projecte d’Andorra per a lluitar contra la Covid-19 (…)”, va expressar, mentre que també va donar importància a l’atractiu del país com a destinació turística lliure de coronavirus.