Abarset, una farmàcia propera

La història de la Farmàcia Abarset té un recorregut de 35 anys servint a la parròquia de Canillo i, per als canillencs, és tot un respir que l’única farmàcia de la vila es mantingui oberta després de tant temps, en el qual la pandèmia va representar un important punt d’inflexió. En l’actualitat, amb la farmacèutica Amets Gamboa al capdavant, la Farmàcia Abarset vol continuar essent un establiment pròxim a les persones.

Fotos: César De Pablos

Farmàcia Abarset

La pandèmia va marcar un abans i un després en la trajectòria de la Farmàcia Abarset, apotecaria per excel·lència de la parròquia de Canillo. El context complex generat per la Covid-19, sumat a la jubilació de l’anterior propietària, van fer que la jove farmacèutica Amets Gamboa fes un pas endavant i assumís la direcció de la farmàcia del poble.

Amets Gamboa, de la farmàcia Abarset
Amets Gamboa, farmacèutica de la Farmàcia Abarset

Va ser l’octubre de 2020 quan la galena graduada per la Universitat de València va agafar-ne el timó. Encara recorda el moment de “capbussar-se a la piscina” i de posar-se a prova en una situació desafiadora, però no li va faltar ni l’ímpetu ni un equip humà i professional del qual se sent orgullosa.

Farmàcia Abarset

Al costat de la també màster en Dermocosmètica Farmacèutica, hi són la infermera i psicòloga Elena Aguilera i la farmacèutica, especialista en fórmules magistrals i dermocosmètica, Homary Villanueva. Totes tres, configuren una plantilla dinàmica i jove que apunta a renovar el concepte de farmàcia i dotar-lo d’un caràcter més individualitzat de cara al pacient, per a oferir-los una atenció farmacèutica personalitzada basada en el coneixement i el rigor.

farmàcia abarset
La prevenció com a filosofia

Conscient que la prevenció és fonamental per a gaudir d’una bona salut i d’un estat de benestar general, la Farmàcia Abarset, que l’any 2021 va refrescar la seva imatge com a part del procés de creixement i evolució, també aposta per la salut i la bellesa de la pell, de la mà de prestigioses marques dermocosmètiques com ara el laboratori andalús Gema Herrerías i el laboratori francès SVR. A més a més, amb el suport d’un laboratori d’analítiques del Principat, els canillencs poden demanar proves rutinàries sense haver de desplaçar-se als grans nuclis urbans del país.

Si bé aquests serveis marquen la línia de progressió de la Farmàcia Abarset, Amets Gamboa assegura que aquesta mantindrà el seu caràcter proper i continuarà ajudant els pacients en tot el que requereixen, establint una relació amena i de confiança, ja que, en el cas de Canillo, en ser un poble tan petit, coneixem els nostres pacients més freqüents, de forma que ens resulta més fàcil poder assessorar-los i atendre’ls com es mereixen, cosa que no és tan senzilla a una gran ciutat. Sens dubte, treballar aquí és molt més còmode i agraït”.

Farmàcia Abarset · Av. Sant Joan de Caselles, 16. AD100 Canillo · +376 851 540