Marquet Gourmeterie: renovat però fidel a les arrels

Des de fa gairebé mig segle, Marquet Gourmeterie s’ha convertit en sinònim d’excel·lència per als amants dels productes gourmet, vins i espirituosos, ja que gaudeix d’una varietat i una qualitat de referències de les quals poden presumir molt pocs establiments del principat. Des del 1974, la família Marquet ha fet evolucionar el concepte d’aquest local, que ha deixat de ser una boutique gourmet per a convertir-se també en un restaurant que llueix la seva cara més renovada.

Fotos: Reinaldo Márquez

El llegat de Jordi i Frédérique, fundadors d’aquella primera botiga a l’avinguda Carlemany, ara fa 49 anys, es manté més que viu amb el saber fer del Guillem i l’Amalia, els seus fills i encarregats de portar Marquet Gourmeterie a la modernitat i l’avantguarda.

terrassa Marquet Gourmeterie

Des dels seus orígens, la filosofia de Marquet s’ha basat en la qualitat i la senzillesa dels productes, evitant aquells amb ingredients artificials i donant prioritat als productors artesans i tradicionals. Així, sota aquesta premissa, l’establiment –emplaçat a la plaça Coprínceps des del 2004– ofereix un celler amb més de 3.000 referències de vins de les més prestigioses denominacions d’orígens, amb un fort èmfasi en els productes francesos i espanyols.

Marquet Gourmeterie

A més a més, els clients troben a Marquet una varietat de delícies gastronòmiques, com ara els pernils Joselito, el salmó fumat de Noruega, el foie gras mi-cuit casolà i les ostres spéciales Gillardeau, que Jordi Marquet va introduir al mercat andorrà. En resum, Marquet Gourmeterie és una combinació d’artesania, tradició i modernitat, que enguany es referma per a oferir una experiència gastronòmica de primera qualitat.

Marquet Gourmeterie

Després d’una sèrie de reformes, tant a la sala, en una primera etapa, com a la cuina, en una segona, Marquet Gourmeterie continua apostant per satisfer els paladars dels comensals més exigents, convidant-los a descobrir nous sabors, però sense oblidar aquell tret identitari amb el qual s’han guanyat la confiança de milers de clients: la qualitat del producte.

Aquest estiu, tant si et vols refugiar de la calor com si busques connectar amb un viatge gastronòmic per diferents racons del món, Marquet Gourmeterie serà una parada necessària, merescuda i, segurament, inoblidable.