Banyar el teu gos, un hàbit necessari

Entre entremaliadures i passejades, és normal que el nostre gos s’embruti i emani mala olor, és per això que és molt important vigilar la seva higiene de manera freqüent. Això sí, amb molta cura!

Abans d’entrar en matèria, cal dir que la freqüència amb la qual banyaràs el teu gos anirà guiada per la seva salut, la seva edat, el seu pelatge i la sensibilitat de la seva pell. És important consultar el teu veterinari de confiança abans de banyar la teva mascota, ja que hi ha productes que poden causar al·lèrgies o potser no són els més adequats per a la seva condició. Informar-se sempre serà el primer pas!

Els gossos que surten a passejar són més propensos a embrutar-se. Com és natural, les partícules de brutícia s’acumularan en les seves potes i pelatge i, en qüestió de dies, farà mala olor. Banyar el teu gos, amb un xampú específic per a mascotes, és la millor opció per resoldre aquest problema, però has de tenir molta cura per no entrar en contacte directe amb les mucoses de les seves orelles, nas i ulls, ja que podria causar molèsties, reaccions al·lèrgiques o irritacions.

Pelatge més suau

Hi ha olis, condicionadors, cremes i locions hidratants receptades per a gossos, que es poden aplicar com a complement al bany. Aquests productes, a banda d’impregnar el pelut amb una agradable aroma, ajuden a millorar la qualitat i suavitat del seu pelatge, un factor que fins i tot és de molta ajuda per a les persones amb tendències al·lèrgiques als pèls d’animals.

Detecta possibles problemes

Com que el pelatge de les mascotes és el lloc perfecte perquè proliferin al·lèrgens i bacteris, és probable que, sense un bany adequat, la teva mascota sigui susceptible de patir alguna al·lèrgia. En aquest cas, com hem dit abans, cal assessorar-se amb un especialista per evitar els excessos que puguin afectar la pell del teu amic de quatre potes.

Banyar el teu gos és una oportunitat per donar-li un cop d’ull més de prop, per buscar senyals de possibles afeccions de salut i tractar-les amb més anticipació. Si trobes inflamacions, protuberàncies, irritacions, envermelliment o altres anomalies, és moment de visitar un veterinari.

Un vincle per sempre

L’amor que ens donen els peluts és incondicional i, una manera d’enfortir aquest vincle, és justament compartint aquest moment de bany. Molts gossos veuen aquest moment com una oportunitat per a relaxar-se i gaudir d’un bon massatge!

Ara bé, si la teva mascota és molt gran, activa o senzillament tens dificultats per banyar-la a casa, no pateixis! L’equip de Lavakan Andorra se n’ocuparà perquè quedi ben neta i se senti sempre feliç!

LAVAKAN ANDORRA. Spa per a mascotes | Carrer de la Vinya, 1. AD500 Andorra la Vella | +376 830 798 | www.lavakan.net