Consells per mantenir el teu gos hidratat durant els dies més calorosos

L’estiu és una de les èpoques més esperades de l’any, ja que marca l’inici del període de vacances de moltes persones. Per als gossos, aquests dies calorosos també solen ser divertits, però cal considerar algunes recomanacions perquè estiguin ben hidratats i saludables.

Si l’aigua és bona per a l’ésser humà, no ha de ser diferent per als gossos. De fet, els humans i els canins compartim la proporció de 80% d’aigua que hi ha als nostres organismes, de manera que la hidratació, en ambdós casos, és fonamental per a garantir un bon estat de salut. Durant els dies més calorosos, és normal que notis que el teu gos necessita més aigua; això és producte d’un increment en les funcions termoreguladores del seu cos.

Ara que estem a l’estiu i l’activitat física de la teva mascota serà major, cal vigilar meticulosament el seu consum d’aigua. A vegades, resulta convenient disposar de més d’un bowl d’aigua a casa; pots ubicar-los al saló, a la cuina o a la teva habitació; un bowl més gran també és ideal. Alguns gossos prefereixen l’aigua corrent, així que una font d’aigua per a mascotes pot ser una molt bona opció per a mantenir hidratat el teu amic pelut. A més a més, aquests dispositius porten filtres especials per a evitar que s’acumuli brutícia en l’aigua que beuen els animals.

Una altra manera per a evitar la deshidratació del teu gos és humitejar una mica el seu pinso, però has de tenir molta cura perquè hi ha mascotes que poden no sentir-se gaire satisfetes amb aquest “petit” canvi. Això sí, sempre podràs intentar amb el pinso humit enllaunat, que sol ser molt més del seu gust. Una altra alternativa creativa i efectiva és congelar petites porcions de fruita, com ara pomes, peres o síndries.

Perquè és important que el nostre gos estigui hidratat?

Igual que en el cas dels humans i altres mamífers, els gossos necessiten una bona hidratació perquè les cèl·lules del seu organisme puguin absorbir eficientment els nutrients. Un gos ben hidratat, és un animal saludable, ja que comptarà amb un bon equilibri electrolític, millor balanç del seu pH, millor desenvolupament de les seves funcions musculars i nervioses, entre d’altres.

Els ulls enfonsats, nas sec, saliva espessa, panteix excessiu, poca energia o la pèrdua d’apetit, són símptomes molt freqüents de deshidratació. La pèrdua d’elasticitat en la pell també és un factor que deus sempre tenir en consideració.