Salut afirma que el contacte amb diaris i revistes representa un risc molt baix d’infecció

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, no desaconsella l’ús de diaris i revistes en locals públics. Al contrari, considera que “no s’ha de limitar la utilització d’aquests mitjans de comunicació en cap local”, però sempre amb consciència de les mesures higièniques.

Joan Martínez Benazet durant la roda de premsa d'ahir

Durant la seva compareixença d’ahir, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va ser consultat sobre una mesura preventiva que recomanava evitar l’ús de diaris i revistes en locals comercials, específicament en centres d’estètica i perruqueries. En aquest sentit, va expressar que “s’ha d’aplicar molt el sentit comú en les coses. Sabem que el paper, concretament el dels diaris, és molt porós. Les superfícies poroses són poc transmissores del virus, per tant considero que, a més a més, els mitjans informatius, digitals o escrits, són molt importants i crec que no hem de posar cap limitació”.

El ministre va indicar que el més important en aquest context és aplicar les mesures higièniques escaients, com ara desinfectar les mans amb gel hidroalcohòlic, abans i després de llegir la premsa escrita, o utilitzar guants. “No s’ha de limitar la utilització d’aquests mitjans en cap local”, va remarcar.