Existeixen els aliments afrodisíacs?

La paraula afrodisíac deriva de la deessa grega de l’amor, Afrodita. Sempre s’han buscat fórmules màgiques per seduir la parella, ja sigui a través de la música, la poesia o els aliments. Els primers afrodisíacs de què tenim notícia eren plantes i aliments, en forma de genitals, o altres que desprenien aromes que s’acostaven a les secrecions sexuals.

La invitació a menjar s’ha convertit en una arma de seducció. I és que per tal de començar a generar endorfines, diuen que els preliminars són molt importants. Hi ha aliments que estan associats amb efectes afrodisíacs, com el marisc, que té un elevat contingut en zinc, un mineral imprescindible en la producció de testosterona, l’hormona més important en la modulació del desig sexual en els homes. En alguns d’aquests casos, una aportació especial i controlada de zinc pot produir una millora en la funció sexual i la libido. Per exemple, les ostres, un aliment de referència en la cuina afrodisíaca, són especialment riques en aquest mineral. Asseguren que Casanova arribava a menjar fins a 20 ostres cada dia…

afrodisíacs ostrasS’ha dit sovint que la xocolata és el millor substitut del sexe. Segons els asteques, la xocolata és l’aliment dels Déus. De fet, conté un aminoàcid, el triptòfan, que és precursor de la serotonina, l’hormona de la felicitat, responsable del plaer, el bon humor i el benestar.

Pel que fa al picant, en realitat el que fa és augmentar la sudoració i fa pujar la temperatura corporal. Per això es relaciona a vegades amb el moment en què estàs davant d’una persona que t’agrada. Es creen endorfines, per compensar la sensació, de la mateixa manera que quan ens cremem, segreguem endorfines per compensar el dolor.

afrodisíacs gingebres

La canyella, el gingebre i el cardamom són condiments que estimulen la circulació sanguínia. Es diu que desperten la passió en les dones i en els homes facilita l’erecció. El mango, no és només un bon antioxidant, sinó que també conté triptòfan i zinc. I l’alvocat, ric en greixos insaturats i vitamines,  els asteques l’anomenaven “Ahuacuatl”, que significa arbre dels testicles. Les fruites vermelles, com les maduixes contenen bioflavonoides, substàncies que tenen un efecte positiu en la circulació sanguínia. Un altre aliment que millora la circulació és l’all, que se’l relaciona amb la potència sexual, ja que és molt beneficiós per al sistema circulatori. Però és un arma de doble tall, perquè si un menja molt all, l’alè se’n pot ressentir.

En realitat, no hi ha cap estudi que demostri l’eficàcia dels aliments afrodisíacs, però no hi perdem res per utilitzar els ingredients anomenats afrodisíacs. Sempre ajudaran a guarnir una vetllada romàntica. Està comprovat que un 80% és suggestió i que la relació entre els aliments afrodisíacs i la libido és molt més psicològica que fisiològica. El cap és molt potent, i si estem convençuts que allò que mengem és afrodisíac, podem notar-ne els efectes.

afrodisíacs maduixes

andorra a taula