El Govern segueix molt de prop els avenços de les vacunes de tres països

Avui, durant la roda de premsa d’actualització de dades epidemiològiques, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha confirmat que les autoritats governamentals segueixen els avenços que fan diferents països pel que fa al desenvolupament de les vacunes contra la Covid-19.

Foto: SFGA/CEsteve

El Centre Nacional de Microbiologia (CNM) de l’Institut de Salut Carlos III (ISCIII) treballa en una possible cura de la Covid-19. El passat 31 de març, els científics d’aquest centre van realitzar exitosament la seqüenciació completa del SARS-CoV-2, a partir de mostres procedents de diferents pacients espanyols. Malgrat que és molt aviat per a parlar de vacunes, aquest és un avanç molt important que segueix molt de prop el Govern d’Andorra.

En una crisi sanitària global d’aquesta magnitud, aprofitar el temps i saber anticipar-se a possibles escenaris epidemiològics resulta vital, de manera que les autoritats andorranes mantenen comunicacions fluides amb els governs francès i espanyol, per a abastir-se de vacunes en cas que siguin degudament autoritzades per a la seva aplicació en éssers humans.

Joan Martínez Benazet, que també ha revelat que el Govern segueix els resultats de les investigacions dutes a terme per un institut científic de Califòrnia, ha expressat que la capacitat de prendre mesures preventives en matèria d’abastiment de material i equipament sanitari ha estat un element clau per a lluitar contra la malaltia, però ha deixat clar que, de moment, “no ens podem imaginar una vacuna que pugui entrar al mercat en un període inferior a un any o un any i mig”.

El ministre de Salut ha indicat que les mesures més idònies en el context andorrà impliquen realitzar el doble cribratge immunològic, previst perquè comenci a aplicar-se en la ciutadania des del pròxim dilluns, dia 4 de maig. Aquest estudi permetrà recopilar informació suficient que, posteriorment, podrà esdevenir una situació de confinament selectiu.