Remeis naturals contra la congestió nasal

En aquesta època de temperatures canviants, ara són més freqüents els mals de cap, de coll i també la incòmoda congestió nasal, de la qual moltes vegades no podem lliurar-nos tan fàcilment. Trobar maneres de mantenir el moc diluït ajudarà a drenar del nas i alleujar els símptomes.

La hidratació

La millor solució per alleujar la congestió nasal és la hidratació. Beure molts líquids ajudarà a mantenir el moc diluït i ajudarà a drenar del nas i a alleujar els seus símptomes. Les calefaccions centrals i els ambients secs fan que s’irritin els conductes nasals. Cal beure aigua, sucs naturals, cremes i sopes.

La hidratació contra la congestió nasalDutxes calentes

Les dutxes ben calentes són una bona opció, perquè l’aigua calenta crea aire càlid i humit, útil per aclarir els conductes nasals bloquejats, i també alleuja la pressió nasal. Es pot prendre la dutxa al vespre, just abans d’anar a dormir, tenint cura d’escalfar la cambra de bany.

Dutxes calents contra la congestió nasalHumidificadors

Una altra alternativa són els humidificadors ja que, en produir vapor, ajuden a aclarir els conductes nasals. Posar-ne un a l’habitació, tindrà un efecte immediat. Existeixen diversos models al mercat, de tots preus i totes mides. Sovint és bo afegir-hi algun oli essencial.

Humidificadors contra la congestió nasalFer bafs

En la mateixa línia que la hidratació, un bon remei per a les secrecions nasals són els bafs. Poseu a bullir aigua calenta i quan arrenqui el bull hi afegiu unes gotes d’oli d’eucaliptus, ho retireu del foc i feu bafs, tapant-vos el cap amb una tovallola i aspirant a fons el vapor d’aigua, anant en compte de no cremar-se. També podeu aplicar un drap calent i humit a la cara diverses vegades al dia o inhalar vapor de 2 a 4 vegades al dia, seient al bany amb la dutxa oberta.

Bafs contra la congestió nasalAerosols amb aigua de mar

Existeixen al mercat diversos aerosols nasals amb solució salina suau. És un bon remei per evitar les secrecions nasals, cal aplicar-los entre 3 i 4 vegades al dia. També es pot aplicar al nas una solució de sèrum fisiològic amb una xeringa. La primera vegada és una mica desagradable, però un s’hi acostuma i és molt eficaç.

Aerosols amb aigua de mar