Remeis naturals per evitar refredats

Hem de tenir present que tant els refredats com la grip són provocats per virus i no es poden tractar amb antibiòtics, només se’n poden alleujar els símptomes. Però si a la tardor ens preparem amb remeis naturals, podem evitar mals majors.

Gingebre

El gingebre té propietats analgèsiques, antipirètiques i antibacterianes. Fer una infusió al dia amb una cullerada de gingebre fresc picat i 200 ml d’aigua bullent ens ajudarà amb les defenses.

gingebre remeis naturals refredatsAll

L’all és ric en al·licina, una substància amb propietats antisèptiques que ajuden el cos a combatre la grip i altres infeccions. Podem preparar infusions amb all picat, mel i llimona. El resultat és espectacular.

remeis naturals refredats allCítrics

Taronja, mandarina i llimona ajuden a augmentar la producció de les cèl·lules que combaten les infeccions i redueix el risc d’atacs bacterians i virals. És recomanable prendre cada dia durant tot l’hivern un suc amb alguna d’aquestes fruites.

remeis naturals refredats cítricsMagrana

És rica en antioxidants i àcid fòlic. Molt efectiva reforçant el sistema immunològic i augmenta la resistència al contagi del virus de la grip. Ens la podem menjar per a postres o en amanida.

remeis naturals refredats magranaFarigola

Fer infusions amb farigola ajuda a prevenir el constipat, és antisèptic i expectorant. Feu bullir 1,1 l d’aigua, hi afegiu un manat petit de farigola fresca o seca i el suc de dues llimones. Apagueu el foc, tapeu-ho i ho deixeu durant 15 minuts. Beure’n un vas cada dia.

remeis naturals refredats farigola______________________________________________

Les vitamines per a l’hivern

Les vitamines que millor ajuden a augmentar les defenses de cara a l’hivern són la C, la D, la B, la A, la D i la E. Els pebrots, els cítrics, la magrana, el kiwi, els fruits vermells, el mango i la poma, entre d’altres fruites, són molt rics en vitamina C, la vitamina B es troba a la remolatxa i els llegums, mentre que la vitamina A es troba a la tonyina, les pastanagues, les verdures de fulla verda, els ous i els làctics. La vitamina D la proporciona el sol, els lactis i el peix blau i la vitamina E, es troba en els fruits secs i els olis vegetals.