La segona volta de tests d’anticossos per a la població general iniciarà dilluns

La primera volta del cribratge immunològic, que culminarà el pròxim dimecres, ha rebut 66.324 sol·licituds de ciutadans per fer-se els tests d’anticossos, segons han informat el cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.

Foto: SFGA/JAViladot

Segons les xifres oficials, s’han realitzat 56.635 tests d’anticossos a la població, després que 66.324 persones es registressin a la plataforma web facilitada pel Govern d’Andorra. Igualment, s’han enviat 46.565 SMS amb notificació dels resultats preliminars i, en la mateixa línia, s’ha precisat que 229 pacients han requerit una prova PCR per a confirmar el seu diagnòstic; 20 d’aquests han resultat positius.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha destacat la importància del cribratge immunològic i ha reiterat la crida a la ciutadania perquè s’apuntin tots aquells que encara no hi hagin estat contactats per a fer-se les proves d’anticossos. En aquest cas, hauran de trucar directament al comú del seu lloc de residència. Així mateix, s’habilitarà una zona de control a Andorra la Vella fins a finals de setmana per realitzar tests a les persones que no hagin complert la seva inscripció a temps o que, per qualsevol altra causa, no s’hi hagin enregistrat. Pel que fa als transfronterers, el Govern d’Andorra ha contactat prop d’un miler de persones, però també ha habilitat el telèfon +376 875 610 perquè aquests ciutadans puguin demanar cita.

Com va passar durant la primera volta de tests immunològics, els primers a fer-se el segon test seran els sanitaris, sociosanitaris i personal dels cossos especials, a partir de dimecres, dia 13 de maig, a la caserna de Bombers. Els voluntaris i els seus convivents podran ser objecte d’aquest segon cribratge el pròxim diumenge, dia 17 de maig, a les zones de control d’Escaldes-Engordany i Andorra la Vella, mentre que la ciutadania general participaran d’aquest estudi a partir del pròxim dilluns, dia 18 de maig, a la zona de control que els pertoqui.

democrates 2023