Planifiquem el nostre estil de vida saludable per al nou any

Després de festes i a l’inici d’aquest nou any, és moment de pensar com podem millorar el nostre estil de vida, perquè sigui més saludable i poder mantenir i millorar la nostra salut durant tot el 2020.

Per: Roser Miró

Per assolir el nostre objectiu, el més important, durant aquests primers dies de l’any, és desintoxicar el nostre organisme dels excessos tan típics d’aquestes festes i, en molts casos, perdre alguns quilos de pes guanyat. No és fàcil però tampoc impossible! Actuem, doncs, al més aviat possible en els següents aspectes del nostre dia a dia:

procés de desintoxicacióEls aliments de temporada que ens ajudaran a desintoxicar-nos després de festes són els que s’indiquen a continuació:

Per accelerar l’eliminació de toxines:
  • Brous vegetals depuratius: amb ceba, porro, api, julivert, col… Un cop bullits podem afegir-hi una cullerada de miso, que potenciarà l’acció.
  • Carxofes, bledes, espinacs cuits al vapor.
  • Poma i pera, cuites al forn.
Per aportar antioxidants:
  • Taronges, mandarines i llimones
  • Pinya, que a més a més ens ajudarà a cremar greixos.

Després d’aquesta cura depurativa, és el moment de pensar i planificar com podem millorar les nostres pràctiques, per a assolir un estil de vida més saludable. Serà qüestió d’incorporar o de mantenir alguns hàbits, sigui en l’alimentació, en l’activitat física diària, en la suplementació o en la salut mental.

Aquests, doncs, seran els nous propòsits que tindrem per a l’any 2020. A grans trets, esmentarem els més significatius en cada camp, que s’han de tenir en compte en el nostre estil de vida.

Bon any 2020 a tothom i endavant amb el nou propòsit de salut!

Recomenacions de desintoxicació corporal

Més info