Cambodja, una joia misteriosa i desconeguda

Segurament has sentit aquest nom poques vegades, però t’assegurem que Cambodja és un destí amb molt potencial i capaç d’enamorar a qualsevol ànima aventurera. Viatges Emocions ens convida a descobrir aquest país, gairebé desconegut, del sud-est asiàtic.

Pensat per a grups reduïts, d’un màxim de nou viatgers, l’itinerari que ens planteja Viatges Emocions consisteix en un recorregut de dotze dies, amb sortida des de la ciutat de Barcelona, i arribada a la capital cambodjana de Phnom Penh, una ciutat amb molta vida, de grans avingudes i mercats plens de productes locals. Depenent de l’hora de la nostra arribada, podrem apuntar-nos a alguna activitat guiada o conèixer pel nostre compte els indrets d’aquesta sorollosa ciutat asiàtica.

Escultura sobre roca a CambodjaDurant la nostra estada, comptarem amb el suport de diferents guies locals que ens facilitaran la nostra aventura, amb una acurada atenció en castellà. Visitarem la ciutat de Kompong Cham i veurem part de la vida rural d’aquesta població; les pagodes –edificis de culte budista– i els temples, també formen part de l’expedició.

Tindrem l’oportunitat de transportar-nos en moto pels increïbles camins que envolten Kompong Thom i els seus infinits camps d’arròs, en una barreja de colors i formes que creen un paisatge digne de fotografiar. Travessarem diferents rius a bord d’embarcacions locals, que ens faran arribar cap a pagodes solitàries i temples antics, on va tenir origen l’antiga civilització Khmer, i també l’aldea flotant dels pescadors.

Temple en runes de CambodjaSi alguna vegada has tingut curiositat per visitar algun país del sud-est asiàtic, sabràs que el tuk tuk és un dels mitjans de transport més populars. Durant el nostre viatge, recorrerem la ciutat de Siem Reap, on ens desplaçarem en aquest icònic vehicle fins a arribar als impressionants temples d’Angkor, un complex arqueològic considerat com un dels més fascinants del planeta i declarat com a Patrimoni de la Humanitat, per l’UNESCO, el 1992.

Després de Siem Reap, la nostra travessia continuarà per carretera fins a arribar a Battambang, una ciutat caracteritzada per les seves pagodes i cases antigues. Navegarem riu amunt en una embarcació local i veurem com els aldeans pesquen. Abans de cloure la nostra visita, gaudirem d’un agradable pícnic en una casa tradicional cambodjana, per a posteriorment tornar a la capital del país, Phnom Penh, on veurem palaus, pagodes, mercats i coneixerem molt bona part de la història d’aquesta nació o també ens relaxarem amb un massatge.

Natius de CambodjaA bord del nostre vehicle, ens transportarem cap a Koh Kong, però, abans d’arribar-hi, farem una excursió en una embarcació local per un dels rius de la zona, que ens donarà la irrepetible oportunitat d’endinsar-nos en una de les localitats més remotes de Cambodja. Ens allotjarem al riu Tatai, on visitarem els canals fluvials i els manglars, paisatges realment idíl·lics. Les cascades i les darreres aldees per visitar seran el punt final d’aquest fantàstic recorregut que, si ho desitgem, podem estendre –sota petició i disponibilitat– a la paradisíaca illa de Koh Rong.