Més de 1.200 vols cancel·lats a Beijing per un nou rebrot de Covid-19

Les autoritats xineses han confirmat a AFP la cancel·lació de 1.200 vols, programats per a avui als dos aeroports que operen a la ciutat de Beijing, després que s’encenguessin les alarmes davant un nou rebrot de Covid-19.

Foto: AFP

Durant aquest dimecres, dia 17 de juny, la ciutat de Beijing, capital de la Xina, ha reportat 31 nous casos positius de Covid-19, un fet que preocupa a les autoritats locals, que han decidit cancel·lar 1.255 vols programats a l’Aeroport Internacional Beijing-Capital i a l’Aeroport Beijing-Nanyuan.

Per a evitar la saturació dels aeroports i les complicacions causades per la pandèmia, les companyies aèries xineses han fet un pas endavant. China Southern Airlines, l’operadora amb la flota més gran d’Àsia, va anunciar, ahir, un acord amb Sichuan Airlines, per a crear rutes express que beneficiïn els viatgers, com ara Guangzhou-Shenzhen i Chengdu-Beijing. No obstant això, les autoritats de Beijing han estat emfàtiques en el seu missatge de reduir la mobilitat a la mínima expressió possible.

El cas xinès genera inquietud davant un pròxim rebrot de la malaltia infecciosa, que ha cobrat la vida de més de 436.000 persones arreu del món. En aquest sentit, les autoritats de Beijing han demanat a les comunitats residencials que facin un control més estricte dels seus ciutadans, en especial a tots aquells que han estat en contacte amb el mercat Xinfadi, en el qual s’hauria produït el focus de contagi, segons China Daily.

Meng Wei, portaveu de la Comissió Nacional per al Desenvolupament i la Reforma de la Xina, va confirmar que el gegant asiàtic incrementarà la capacitat de subministraments per a tot el sistema sanitari públic, i el dotarà amb equipament especial per a atendre emergències.