75 anys d’Unicef, la celebració més solidària i especial

Després d’ajornar la celebració programada per al 25 de novembre passat, Unicef Andorra va poder bufar les espelmes en una càlida trobada solidària a l’Andorra Park Hotel. Van ser-hi presents més de 150 persones.

Fotos: Dona Secret

Des de fa més de 75 anys, el Fons de les Nacions Unides per a la Infància (Unicef) treballa per salvaguardar els drets i el benestar dels infants, fins a consolidar-se com a un organisme present a la primera línia de les crisis humanitàries, conflictes armats i desastres naturals que han assotat tota mena de comunitats des del 1946.

Actualment, Unicef és present a més de 190 països i territoris; Andorra n’és un des del 1994, any en què es va fundar el Comitè Nacional i es va posar la primera pedra, al nostre país, per aconseguir canvis reals en la vida dels infants. Com a part d’un gran engranatge, aquest país dels Pirineus ha sabut ser part d’una història de més de 75 anys i, com no podia ser d’una altra manera, aquí, a casa nostra, també es va celebrar un aniversari molt esperat que la pandèmia va obligar a ajornar.

La sala Guillemó, a l’Andorra Park Hotel, es va vestir de festa per rebre les més de 150 persones que no es van voler perdre l’oportunitat de commemorar una data tan important i alhora solidària, ja que la recaptació de cada entrada –260 euros per persona– i la ‘fila zero’ van fer possible assolir 43.650 euros que permetran Unicef Andorra continuar amb els projectes que actualment executa a Bhutan, amb la integració d’infants discapacitats; a Bangladesh, amb una iniciativa nova per reduir l’impacte de les intenses riuades, i a l’Afganistan, amb un programa nou que busca millorar la situació de les dones i nenes d’aquell país. Cal destacar que també es va habilitar la ‘fila zero’ per qui volgués fer-ne una aportació.

Un relleu necessari

Com a part de la cerimònia, Laura Álvarez, expresidenta del Comitè Nacional d’Andorra per l’Unicef, va cedir el testimoni de l’organització a Geòrgia Pont, que en formava part des de fa 8 anys.

Des de fa temps, Álvarez ja deixava entreveure la necessitat de “rejovenir” les files d’Unicef Andorra, especialment de la Junta Directiva, un pas que finalment va poder donar amb l’assumpció de Pont com a presidenta en una fase que no li resultarà desconeguda a la nova presidenta, ja que representa “una etapa més dins de la continuïtat de tot el que he estat fent fins al moment. Potser en aquests moments seré la cara visible, com ho ha estat la Laura fins ara, però serà un esglaó més dins de la continuïtat”.

Exquisit sopar

Com ja és habitual en aquest tipus de gales, el càtering del Fourteen by EXE Prisma es va lluir amb un servei impecable que va començar amb un aperitiu a peu dret, amb el cucurull de formatge conlloc de Casa Raubert amb compota d’El Pastador, maridat amb una copa de cava Família l’Oliveda bruta.

Posteriorment, ja amb els convidats a les seves taules, s’hi va servir la crema de carbassa rostida de Casa Folch amb raviolis casolans, farcits de botifarra de Cal Jordi de Ransol, i bolets de temporada. El clímax el va marcar el deliciós melós de vedella de Ramaders d’Andorra, cuit lentament amb trumfes de Cortal de Llumeneres i blat de moro fumat. El toc final, el de dolçor, va arribar-hi amb el potet de pastís de formatge de Casa Raubert amb galeta de mantega i xarrup de gerds, una proposta fresca i agradable molt ben valorada pels comensals.

Alberto Núñez, director de restauració de Fourteen by EXE Prisma, va explicar que un dels propòsits del servei de càtering que encapçala és el d’enaltir els productes gastronòmics que es fan al Principat. I quina millor ocasió que un marc tan especial com el d’un sopar a benefici dels infants menys afavorits!

75 anys d’Unicef, la celebració més solidària i especial