Agricultura anuncia ajuts en el marc de la 43a Fira Concurs del Bestiar

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, va anunciar que Govern va aprovar un nou ajut excepcional per a la importació d’herba i farratge per alimentar el ramat.

Fotos: César De Pablos

El passat 27 d’octubre, l’aparcament de la plaça de braus d’Andorra la Vella va deixar els cotxes de banda per obrir pas als caps ovins, bovins i equins, protagonistes de la 43a Fira Concurs del Bestiar.

Durant la fira d’enguany, en la qual van participar uns 200 caps de bestiar, una trentena més que l’any anterior, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó va anunciar que l’Executiu va aprovar via decret l’exempció d’impostos per a la importació de fenc d’alfals o d’herba, perquè els animals tinguin aliment suficient per fer front a l’hivern. Aquest nou ajut s’afegeix a les aportacions que Govern destina a l’agricultura i a la ramaderia, que s’incrementarà anyalment en funció de la variació percentual de l’IPC.

El cap de Govern, Xavier Espot, qui també va ser-hi present a l’acte de lliurament de premis dels millors exemplars de cada secció de bestiar, va valorar positivament la cita, que permet “la feina dels nostres pagesos i ramaders” i dona als infants la possibilitat d’aprendre “els valors de la pagesia, basats en l’esforç, el respecte, la solidaritat i l’estima cap a la muntanya”.