‘Amb Veu de Dona’ clou la tercera edició del cicle amb dues representants de pes

La Sala Consòrcia del Centre de Congressos d’Andorra la Vella va acollir l’acte de cloenda de la tercera edició del cicle d’entrevistes íntimes i personals, a dones rellevants d’Andorra, organitzat per Ràdio Ser Andorra, i encapçalat per la seva directora, Marisol Fuentes.

L’edició d’enguany va tenir lloc, el passat dimecres, dia 2 de juny, i va comptar amb la participació de la recentment nomenada, ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarès; que, en el seu discurs inaugural, va insistir sobre la tasca que encara li queda a les dones per superar el sostre de vidre existent en el món de l’esport, i que espera que se solucioni amb la futura llei d’igualtat. També hi van assistir la directora d’Administració i Finances d’Andorra Telecom, Núria Gómez; la subsíndica, Meritxell Palmitjavila, representants dels diversos grups parlamentaris i l’ambaixador espanyol a Andorra, Àngel Ros, entre d’altres.

Si bé l’aforament de la sala va ser limitat, a causa de les restriccions sanitàries actuals, l’acte també es va poder seguir en directe, a través de streaming.

Convidades de luxe, Olga Viza i Paula Vilaplana

En aquesta tercera edició, les periodistes Olga Viza i Paula Vilaplana van ser les protagonistes de la taula rodona, on es va debatre sobre el rol de la dona en el periodisme i el món de l’esport, i Anna Ribas, també periodista, va ser la moderadora. Durant el debat, Olga Viza va destacar que mai va patir un tracte desigual, per part dels seus companys, pel fet de ser dona, i va explicar que va ser un home qui la va impulsar dins del periodisme esportiu. Malgrat tot, va reconèixer que té coneixement de molts casos de maltractaments que han patit les seves companyes periodistes, així com de dones esportistes. També va assenyalar que, encara queden per trencar molts estereotips i, sobretot, s’ha de continuar lluitant per combatre la desigualtat salarial en l’esport femení.

Per la seva banda, la periodista Paula Vilaplana, cap d’esport, durant cinc anys, a Euronews; va explicar diferents situacions en les quals va patir el descrèdit de molts col·legues, pel fet de ser dona, tant a dins de la redacció com fora d’aquesta, sobretot, al voltant de futbol.

Ambdues van reclamar major presència femenina a les redaccions d’esport dels mitjans de comunicació, i van rebutjar la cosificació que es fa de la dona en l’àmbit esportiu, sobretot en la televisió. També van demandar major suport, a clubs i federacions esportives, perquè les dones que es formin en aquestes institucions, també puguin desenvolupar una carrera professional.

Nou dones homenatjades  

Després de la taula rodona, l’acte va continuar amb l’homenatge a les nou dones que van participar de la sèrie d’entrevistes d’aquesta tercera edició d’Amb Veu de Dona’: Yvette Groslimond, Carme Massana, Núria Font, Felissa Domingo, Rosa Mari Mandicó, Agustina Grandvallet, Antònia Escoda, Sònia Cano i Clàudia Riera; que van rebre una placa de reconeixement per la seva lluita a favor de la igualtat. I per reivindicar el paper de les dones artistes del país, Sara Núñez, cantautora andorrana, va ser l’artista convidada per a posar-li el punt final a la jornada. L’andorrana, acompanyada de Rubén Abdellach, va oferir un concert molt íntim on va presentar algunes de les seves cançons que pertanyen a l’àlbum “A flor de pell”.