Andorra la Vella va rebre el Tour de França al ritme dels Gypsy Kings

La rumba va ser present per celebrar l’arribada al país d’una de la competició ciclista més important del món, el Tour de França. Per això, l’aparcament de l’antiga plaça de Braus de la capital va acollir al mític grup Gypsy Kings, que va oferir un gran concert a l’aire lliure.

Fotos: Noelia Farias. Comú d’Andorra la Vella / Tony Lara

La finalització de la primera jornada del Tour de França, a terra andorrana, es va celebrar amb un espectacular concert de la banda Gypsy Kings, encapçalada per André Reyes, que va omplir l’escenari de molta energia i diversió, i també va aconseguir fer rememorar, a tot el públic, els millors èxits de la rumba al ritme de Djobi Djoba, Bamboleo, i Volare, entre altres.

La gran afluència de públic, de totes les edats, va fer exhaurir el miler d’entrades que el Comú d’Andorra la Vella va posar a la venda. A causa dels problemes trànsit, motivats pel tancament de carrers, a la capital i a bona part de les carreteres del país per on van passar els ciclistes, el concert va començar gairebé a les 21.00 h, quan el seu inici estava previst per a les 20.30 h.

Durant el concert, gran part dels espectadors van poder gaudir de l’espectacle, en peu i ballant, mentre que la resta ho van fer en les seves respectives cadires, respectant la distància de seguretat i portant, en tot moment, la mascareta de manera obligatòria.

El conseller de Turisme d’Andorra la Vella, Miquel Canturri, va assenyalar que l’objectiu d’aquest concert va ser crear una sinergia entre els diferents públics, català, francès i andorrà, perquè tots poguessin gaudir de la música i de les diferents activitats que va oferir el Principat.

Una banda reconeguda internacionalment

Si bé tots els seus músics són d’origen francès, el seu estil musical és una fusió entre la rumba flamenca, el pop i diverses tradicions de cançó lleugera. Els seus primers discos van ser “Djobi Djoba” i “Bamboleo”, molt populars a França, malgrat les crítiques dels puristes del flamenc. El seu àlbum Gipsy Kings va tenir molt èxit en diferents països d’Europa, especialment a França i Anglaterra. En 1989 van obtenir reconeixement als Estats Units i van estar durant quaranta setmanes en les llistes d’èxits, cosa que molt pocs àlbums en espanyol havien aconseguit. En l’actualitat és uns dels grups flamencs més reconeguts arreu del món, i porta més de 60 milions de discos venuts.