Andorra va cloure una setmana de duatló i triatló hivernal d’elit

Entre els dies 3 i 6 de febrer, més de 270 atletes, de 22 nacionalitats diferents, van ser partícips del World Triathlon Winter Championships i del World Duathlon Winter Championships, competicions celebrades al Principat d’Andorra en el marc de l’Andorra Multiesport Festival.

Fotos: Carles Iturbe by The IRONMAN Group · SFGA/CEsteve/Anna Bonet

guanyadores femenines World Triathlon Winter Championships Andorra

La cota 2.000 de Naturland va acollir un parell de cites internacionals en les disciplines de duatló i triatló, amb les quals es va arribar a la important xifra de 270 participants, entre diferents categories com ara Elit, Sub-23, Júnior i Para-atletes.

En el marc de l’Andorra Multiesport Festival, el Principat es va vestir de gala per rebre esportistes de 22 nacionalitats diferents que van disputar el World Triathlon Winter Championships i el World Duathlon Winter Championships, competicions altament exigents que van posar a prova el potencial físic dels atletes.

World Triathlon Winter Championships

Quant al duatló, l’italià Franco Pesavento va ser el competidor més destacat de la categoria Elit masculina, mentre que la russa Anna Medvedeva es va emportar l’or en l’Elit femenina. En la categoria Sub-23, els més destacats van ser Mattia Tanara (ITA) i Julie Meinicke; en la Júnior, l’espanyol Álvaro López i la noruega Victoria Nitteberg van rebre els màxims honors.

World Triathlon Winter Championships

El triatló va tornar a ser un punt de consagració per a l’italià Franco Pesavento, ja que va sumar un altre or al seu palmarès en la categoria Elit masculina. La russa Daria Rogozina va aconseguir un avantatge de tres minuts que li van permetre fer-se la primera plaça en l’Elit femenina. En la categoria Sub-23 masculina, va tornar a haver-hi una cara coneguda al més alt del podi, la del jove Mattia Tanara, mentre que la russa Valeria Kuznetsova, cinquena de la categoria Elit femenina, va ser la millor de la Sub-23 femenina.

World Triathlon Winter Championships

La jove promesa de l’atletisme noruec, Victoria Nitteberg, que ja havia fet or al duatló, se’n va emportar un altre al triatló i va ajudar el seu equip nacional en la consecució dels relleus 2×2 mixtos júnior. En la júnior masculina, l’or també va caure en mans d’un altre noruec, Henrik Farstadvoll, company d’equip de Nitteberg.

World Triathlon Winter Championships

En la categoria de para-atletes, no hi va haver participació femenina, però l’espanyol Rafael Solís i el romanès Robert Tamirjan van completar tant el duatló com el triatló en les classes PTS5 i PTS4, respectivament.

En representació de Govern, el secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert, es va mostrar molt satisfet d’aplegar tants esportistes en una cita internacional de tal magnitud.