‘Barçagate’, la investigació guanyadora del Premi Àlex Lliteras

La primera edició del Premi Àlex Lliteras de periodisme esportiu va deixar un bon regust de boca, ja que la gala va comptar amb convidats de luxe que van recordar la figura del tan estimat periodista.

Fotos: César De Pablos

Carme Barceló i Olga Viza al Premi Àlex Lliteras

Les periodistes Carme Barceló i Olga Viza, de manera presencial, i Gerard Romero, via telemàtica, van ser els protagonistes del col·loqui previ al lliurament del Premi Àlex Lliteras de periodisme esportiu, una iniciativa conjunta entre el club de bàsquet MoraBanc Andorra, Radio Televisió d’Andorra i el Diari d’Andorra. Aleshores, els experts van abordar la qüestió ‘Influents o influencers?’, per valorar la situació actual del periodisme arran l’aparició de noves plataformes, com ara Twitch, on els streamers o influencers han guanyat molta presència com a comunicadors.

Roger Lliteras Riera, fill de l’Àlex Lliteras, va ser l’encarregat de lliurar el premi als guanyadors

Gabriel Fernández, cap de Comunicació del MoraBanc Andorra va ser l’encarregat de moderar la taula rodona, de la qual es va concloure que el periodisme és un ofici imprescindible per a la societat, malgrat que aquest ha de saber aprofitar les eines de les quals disposa per adaptar-se als canvis i les noves necessitats.

Gabriel Fernández al Premi Àlex Lliteras
Reconeixement al ‘Barçagate’

Els periodistes Sique Rodríguez, Sergi Escudero i Adrià Soldevilla van despullar una campanya de desprestigi, impulsada per la junta directiva de Josep Maria Bartomeu, aleshores president de l’FC Barcelona, que pretenia tacar la reputació d’entitats i persones no alineades amb la seva gestió. La investigació d’aquests periodistes, emesa a través del programa ‘Què t’hi jugues’ de SER Catalunya, va donar la volta al món i va ser ressenyada, fins i tot, a una de les capçaleres més importants a nivell global, The New York Times.

Premi Àlex Lliteras

Rodríguez, Escudero i Soldevila, presents a l’acte, van ser guardonats amb el Premi Àlex Lliteras i amb una dotació de 5.000 euros en metàl·lic, com a reconeixement a una excel·lent feina periodística en llengua catalana.