Castanyes i bona música a la tercera trobada per a la gent gran de la Creu Roja Andorrana

Més d’una cinquantena de padrins i padrines van participar d’una nova trobada per a la gent gran organitzada per la Creu Roja Andorrana.

Fotos: Noelia Farias

Es tracta de la tercera trobada que va celebrar enguany l’entitat amb els usuaris del servei de teleassistència. En aquesta ocasió, la jornada va comptar amb el suport d’una quinzena de voluntaris de la Creu Roja que van acompanyar als padrins durant el berenar, i que també van fer possible la sortida i arribada a les seves llars. Cal destacar que, el perfil de la majoria dels usuaris que participen d’aquestes activitats, són persones amb “fragilitat”, és a dir tenen la mobilitat reduïda, una edat avançada i no surten de casa si no és acompanyats d’alguna persona que els ajudi.

Anna Arias, responsable de l’àrea social de la Creu Roja andorrana, va afirmar que aquestes jornades tenen la voluntat de fer socialitzar als padrins i padrines, perquè puguin compartir entre ells, conversar i passar una bona estona. En aquest sentit, Arias va assenyalar que les trobades serveixen perquè “les persones que estan a casa patint una solitud no volguda puguin accedir a la integració social del país, afavorint tot el que sigui compartir temps d’oci i cultura”.

Castanyada i música

Aprofitant el mes de Tots Sants, la Creu Roja Andorrana va organitzar una castanyada a les instal·lacions de l’hotel Anyós Park, a la qual no li va faltar la música dels anys 60, que va anar a càrrec de Mari Baz, i que va fer ballar a tothom. La veu de l’Octavi, uns dels usuaris del servei de teleassistència, també es va fer sentir amb un ampli repertori de música asturiana i aragonesa, així com de diferents comunitats autònomes.  “Als iaios els va fer molta il·lusió escoltar la música del seu temps per poder ballar i fer ‘pachanga’”, va comentar Arias.

Tornada a la “normalitat”

“El balanç d’aquesta trobada va ser molt positiu perquè, a poc a poc, anem tornant a la normalitat, però em fa mal no haver pogut fer altres activitats, ja que la pandèmia ho ha impedit.  No obstant això, anem recuperant la normalitat dels anys anteriors i anem fent més activitats, que són imprescindibles per als nostres padrins i padrines, perquè puguin seguir integrats al món real i amb la societat”, va afirmar l’Anna Arias.

Pròxima trobada al desembre 

Segons va explicar l’Anna Arias, la pròxima trobada per a la gent gran se celebrarà el pròxim 18 de desembre amb l’esmorzar típic de Cap d’Any, al qual s’espera que assisteixin uns 80 avis que formen part de l’entitat. Encara no s’ha confirmat on es farà la pròxima celebració, ja que falten ultimar alguns detalls, però des de la institució estan convençuts que serà una jornada plena d’activitats i sorpreses perquè els avis i àvies puguin gaudir de la jornada.