Cielito Lindo, la casa de la cuina mexicana i el millor mezcal

Entre ‘margaritas’ i ranxeres, l’equip del restaurant Cielito Lindo va celebrar la inauguració d’aquest nou establiment, ubicat a l’avinguda Carlemany, núm. 67, d’Escaldes-Engordany. Els afortunats convidats van degustar un menú especial en el qual van aflorar els peculiars sabors dels diferents estats de la república mexicana.

Fotos: César De Pablos

Mèxic és sinònim de colors, d’alegria i d’una riquesa multicultural que s’extrapola a la seva cuina. Els nachos con guacamole i els tacos són només la punta de l’iceberg, ja que, si quelcom ostenta la gastronomia mexicana, és precisament la varietat de textures, sabors i aromes, heretats al llarg de segles d’història i tradició.

Tacos de Cielito Lindo

El passat 3 de febrer, a la parròquia d’Escaldes-Engordany, el restaurant Cielito Lindo va obrir portes per apropar la veritable essència de la cuina mexicana als visitants i residents al Principat d’Andorra, que ara tindran molt a prop un indret que ret tribut al mezcal, beguda alcohòlica mexicana, elaborada a partir de la planta d’agave, que és mundialment famosa per la seva puresa i inconfusible sabor. Amb més de 30 varietats disponibles, Cielito Lindo recupera aquest baluard de la cultura asteca que, abans era utilitzat com a part de rituals i cerimònies, és en l’actualitat un acompanyant obligatori de les celebracions mexicanes.

Cielito Lindo combina els conceptes de restaurant tradicional 100% mexicà amb el de “mezcaleria”

Ferran Aguilar i amics a Cielito Lindo

Entre els convidats, hi van destacar diferents personalitats, com ara Valeriano Collado i Valeria Bobrovskikh, directors de Somriu Mountain Hotels; Romanela Amato, model i sommelier, i el creador de continguts Esttik, qui ha assolit la fama a través del seu canal de YouTube. Tots plegats, van degustar un exquisit menú, especialment preparat per l’ocasió, que va consistir en tacos de suadero, tacos al pastor –catalogats com a millor plat del món per Taste Atlas–, totopos amb guacamole de la casa, ceviche de peix blanc amb rajas farcides de formatge, panucho de cochinita pibil i margaritas tradicionals al pur estil mexicà.

Ramon Sasplugas i Juan Carlos Valladares

Les postres van ser tot un encert! Altres convidats, com ara els xefs Pep Ramos i Ramon Sasplugas, i el sommelier José Antonio Guillermo, també van donar la seva aprovació. I és que, amb el pastís tres leches, el pastís de nous i el sorbet de mango amb xili tajín, ningú es va poder resistir.

Paco Palencia a Cielito Lindo
Un tall de cinta amb un convidat de luxe

És ben sabut que el Grup Gastronòmic Gong, encapçalat pel xef Juan Carlos Valladares, és una referència quant a l’enaltiment dels sabors de la cuina mexicana, però durant els darrers anys s’han convertit en ambaixadors de les singularitats i tradicions pròpies d’aquell país llatinoamericà. És per això que, en una ocasió tan especial com l’obertura de Cielito Lindo, no podia faltar una persona molt estimada pels mexicans, com ara l’exfutbolista mexicà Paco Palencia, recordat pel seu pas en el RCD Espanyol, la selecció mexicana i clubs emblemàtics com ara Cruz Azul i Chivas de Guadalajara. El “Gatillero” va ser el protagonista del tall de cinta.

Cielito Lindo | Av. Carlemany, 67. AD700 Escaldes-Engordany · Telèfon: 810 021 · Instagram: @restaurantcielitolindoandorra