Des Accords omple la placeta d’Engordany amb la seva música

Els duets de l’ONCA no es van poder prendre cap descans per vacances, durant aquest estiu, i tots els dimecres del mes d’agost van sorprendre el públic amb les seves actuacions.  El passat dimecres, dia 18 d’agost, va ser el torn del duo Des Accords,  conformat per la violinista Laia Besalduch i el guitarrista Raül Cañizar, a la plaça d’Engordany.

Fotos: Noelia Farias

Més d’una dotzena de persones van poder gaudir del gran concert que van oferir els artistes a la plaça d’Engordany. La proposta del duet va anar des del més popular al clàssic, partint de ritmes populars que han fet molts viatges d’anada i tornada, des d’Europa a Amèrica Llatina, com ara el tango o el choro brasiler, que van fer el seu camí en la tradició clàssica. La música va convidar al públic a evocar les melodies que es podien sentir en els cafès i salons, de la primera part de l’any 1900, a Barcelona, Rio de Janeiro, Buenos Aires i París. A la plaça van sonar clàssics com ara la Playera, de Pablo Sarasate; la Paçoca (choro), de Carlos Machado; Bourdel 1900, de Astor Piazzola i Por una cabeza, de Carlos Gardel, entre altres temes.

Quinze anys d’història i de música

El grup Des Accords va néixer a l’estiu de l’any 2006, en el marc del cicle de música modernista del Cau Ferrat de Sitges. Amb la idea de relacionar i donar continuïtat als conceptes de música de cambra, de saló i de cafè, el duet es va nodrir d’altres artistes i estils musicals. Per això, el seu repertori comprèn, des de la música de cambra de Bach, Haydn o Boccherini, passant per la música de saló del 1800, fins als tangos de Piazzolla

Quatre propostes d’Engordany a Duo per a l’estiu

Tots els concerts d’Engordany a Duo es van dur a terme en el marc del festival Colors d’estiu, organitzat pel Comú d’Escaldes-Engordany. El cicle es va iniciar el passat 4 d’agost, amb “Femina Feminae” a càrrec de Marta Urzaiz (clarinet) i Gerard Pastor (piano),  i va acabar el passat 25 d’agost amb el concert del duo Elias i Carolina, que va substituir als Germans Barroc que no es van poder presentar a la cita per motius personals.