Edurne Pasaban i Pedro García Aguado obren les Conferències de Turisme Esportiu i Benestar

El jove pilot andorrà va finalitzar la temporada de la millor manera que podia imaginar, i no parlem dels seus darrers èxits en competició, sinó d’un regal sorpresa que va rebre de mans del seu pare, gentilesa de l’equip Promo Racing. I parlem, ni més ni menys, de la moto de competició amb la qual va tancar la temporada de Moto 2 al Campionat d’Europa, l’any 2021, la Kalex 600.

Fotos Conf. Edurne Pasaban: Diana Martin i Gamisans/comunicAND · Fotos Conf. Pedro García Aguado: Comú de Sant Julià de Lòria

Expedición al éxito. Alcanzando objetivos y superando las dificultades” va ser la ponència amb la qual, el passat 18 d’octubre, l’alpinista Edurne Pasaban va inaugurar les Conferències de Turisme Esportiu i Benestar, en què va tenir l’oportunitat de compartir amb els espectadors del Centre Cultural i de Congressos Lauredià la seva lluita contra els seus problemes de salut mentals fins a aconseguir convertir-se en la primera dona a escalar els 14 vuit mil del món.

Pasaban, qui va respondre a les preguntes de la comunicadora Diana Martin i Gamisans, va explicar que no es penedeix de cap aspecte de la seva carrera com a alpinista i, malgrat que el seu present està marcat per la responsabilitat de ser mare d’un nen de cinc anys, no descarta tornar a les muntanyes –l’Himàlaia, deia– en un futur.

Una setmana després, concretament el dia 24, Pedro García Aguado, exjugador de waterpolo de la selecció espanyola, va presentar “Viaje de aprendizaje” a l’Auditori Claror, conferència amb la qual va abordar el procés de transició que han d’afrontar els esportistes una vegada arriba l’hora de retirar-se, que perfectament és aplicable a qualsevol aspecte de la vida. A més a més, el també presentador de TV va parlar sobre el seu passat d’addiccions i tots els estigmes que va haver de suportar.

A l’Auditori Rocafort, Irineu Esteve i Maria González prendran la batuta el pròxim 11 de novembre, amb la conferència “Convivència familiar i l’esport d’elit”, mentre que l’Emili Duró tancarà el cicle patrocinat per Andbank el pròxim 17 de novembre, al Claror, amb ‘El viatge de la vida. Llums curtes o llums llargues?”.