El Comú de Canillo va aconseguir un acord per salvar el Palau de Gel

La corporació canillenca va signar un contracte amb la propietat del terreny sobre el qual es basteix el Palau de Gel. L’acord preveu donar continuïtat al complex sociocultural i esportiu fins a l’any 2045.

Fotos: Comú de Canillo.

Després de protestes, preocupacions i acalorades discussions, al voltant del futur del Palau de Gel, finalment el Comú de Canillo va signar un nou contracte d’arrendament amb Casa Roig, el qual garantirà, almenys per 25 anys més, la permanència d’aquestes instal·lacions tan estimades pel veïnat de Canillo.

El Comú de Canillo va aconseguir un acord per salvar el Palau de Gel

L’acord entre Casa Roig –avui encapçalada per la família Fité Soler– i la corporació, costarà a la parròquia un total de 240.000 euros per any, una xifra que supera notablement els 100.000 euros anyals que el comú, comandat per Francesc Camp, va posar sobre la taula mesos abans. Segons les fonts oficials, les negociacions es remunten a fa més de 10 anys i, recentment, Camp sostenia que 100.000 euros anyals era el màxim assumible per la corporació, per la qual cosa ha sobtat que finalment hagi acceptat un import 140% superior.

El Comú de Canillo va aconseguir un acord per salvar el Palau de Gel

Deixant càlculs de banda, el Comú de Canillo valora el nou acord com a una victòria i augura el començament “d’una nova etapa en la qual volem convertir el Palau de Gel en un espai referent en l’àmbit lúdic de la parròquia i del país”, però caldrà renovar les instal·lacions i definir un pla estratègic a llarg termini que, tot plegat, representarà una inversió d’un milió d’euros addicional.

Disconformitat en l’oposició

Malgrat que, tant l’oposició com la majoria, van manifestar el seu agraïment envers la propietat per la predisposició per assolir un acord en bons termes, Dolors Cabot va valorar que “l’acord no és ni de lluny el que necessitava Canillo”. En l’article signat per la periodista Mireia Suero, del rotatiu Bon Dia, es remarca que, per a la minoria, la millor opció per al Comú era la compra.

En aquest sentit, Cabot va lamentar que el Comú hagués fet “el ridícul més gran davant el país perquè no es va presentar davant la propietat per lliurar les claus”, tal com estava estipulat en l’anterior contracte. El nou acord preveu una penalització que evitaria una ocupació indeguda de les instal·lacions, per a evitar situacions com les viscudes des del passat 1 de gener.

Una vegada firmat el nou contracte, el Comú de Canillo va haver d’abonar, immediatament, l’import de les mensualitats de gener i febrer de 2021, que corresponen al període en el qual la corporació va ocupar el Palau de Gel, després del venciment del contracte previ. Dita aportació va sumar 40.000 euros.

El Comú de Canillo va aconseguir un acord per salvar el Palau de Gel