(+Fotos) ‘El fred que crema’, un “miracle” que situa Andorra en el mapa del cine

“Fer una pel·lícula és la suma de molts factors, és un miracle, és el resultat de la força de voluntat”, ens va advertir Santi Trullenque, director del film ‘El fred que crema’, una producció trastocada per la pandèmia que, al cap i a la fi, va arribar a bon port  gràcies al compromís i l’esforç de totes les parts involucrades.

Fotos: César De Pablos · SFGA/CEsteve

Preestrena de 'El fred que crema'Santi Trullenque va fer el seu gran debut com a director de cine amb el ‘Fred que crema’, una pel·lícula rodada en la seva totalitat a territori andorrà, que narra la història d’una família que acull un grup de jueus que escapen de l’amenaça imminent dels nazis, en la dècada dels 40. La pel·lícula, preestrenada a Cinemes Illa Carlemany el passat 18 de gener, té com a protagonistes la Sara i l’Antoni, personificats respectivament per Greta Fernández i l’urgellenc Roger Casamajor.

Preestrena de 'El fred que crema'Durant l’extensió del llargmetratge, l’espectador serà capaç de reconèixer paratges emblemàtics del Principat d’Andorra, llocs en què es van rodar la totalitat de les escenes i que defineixen el context geogràfic d’aquest drama del qual Agustí Franch és el guionista.

Els actors Greta Fernández, Roger Casamajor, Elisabet Terri, Daniel Horvath i Adrià Collado també hi van passar per la catifa vermella

A la preestrena, hi van assistir Xavier Espot, cap de Govern, i Sílvia Riva, ministra de Cultura i Esports, així com diferents personalitats de la política i l’escena cultural del país, a les quals Trullenque va agrair pel seu suport per a poder superar els obstacles que la pandèmia va causar en el procés de producció de la pel·lícula. “Ens sentim molt agraïts d’haver tingut el suport i acompanyament del govern andorrà. Remarco la paraula acompanyament, perquè va arribar la pandèmia i vam haver de suspendre el rodatge després de quatre dies d’haver començat (…). Al final, vam trigar set mesos a reprendre la producció, a refer-la, a repensar-la, a refinançar-la. Durant tot aquest temps, el Govern andorrà ens va protegir, ens va donar confiança i hi va apostar, perquè fer una pel·lícula és la suma de molts factors, és un miracle, és el resultat de la força de voluntat”, va manifestar.

Preestrena de 'El fred que crema'‘El fred que crema’ va costar prop d’1,2 milions d’euros i gairebé la meitat de l’equip compromès amb la producció va ser local. El cineasta José Pozo, resident al Principat, hi va treballar com a productor delegat, mentre que l’actriu Elisabet Terri, també radicada a Andorra, hi va interpretar el paper de Marieta.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí:

‘El fred que crema’, un “miracle” que situa Andorra en el mapa del cine