El Grup de Folklore Casa de Portugal està més actiu que mai

El setembre passat, concretament dissabte dia 24, set membres del Grup de Folklore Casa de Portugal van ser presents a la vila portuguesa de Monção, al districte de Viana do Castelo, localitat que va acollir la 25a edició de la desfilada del vestit popular portuguès.

Fotos: Grup de Folklore Casa de Portugal

És una de les associacions culturals més actives i dinàmiques del nostre país, amb ressò tant nacional com internacional. El Grup de Folklore Casa de Portugal, el passat 24 de setembre, va lluir el vestit tradicional de treball a la 25a desfilada del vestit popular, celebrada a Monçao, al districte de Viana do Castelo, on van coincidir més de 1.200 folkloristes de tot Portugal i, fins i tot, membres de la comunitat portuguesa provinents del Brasil, com ara el Grup Folklòric Alma  Lusa.

La d’enguany és la tercera ocasió consecutiva en què hi participa el Grup de Folklore Casa de Portugal, que, a banda de recuperar els valors de la cultura i tradicions del país germà, actua com a ambaixador d’Andorra en el marc internacional.

Amb aquesta presentació, el col·lectiu portuguès, resident al Principat, va inaugurar una nova temporada d’actuacions en què un dels seus plats més forts va ser la mostra dansaire feta a la Fira d’Andorra la Vella, marc en què també van ser presents a l’habitual estand dedicat a l’or tradicional i als productes casolans a base de bacallà, que van ser un èxit entre els visitants.