El Papa Francesc i el cap de Govern, es van reunir al Vaticà

En una audiència de caràcter privat, el cap de Govern, Xavier Espot, i el Papa Francesc, van tractar diferents temes de l’actualitat andorrana, com ara la gestió de la pandèmia i l’aposta per la sostenibilitat.

El desenvolupament sostenible, la innovació, la transició energètica, la gestió de la pandèmia i la reactivació econòmica van ser alguns dels assumptes tractats per Xavier Espot i el Papa Francesc, en una reunió celebrada a la Santa Seu, el passat 13 de desembre. Igualment, el Pontífex de l’Església Universal i el cap de Govern van conversar sobre la col·laboració establerta amb la Comunitat de Sant Egidio, que ha permès acollir tres famílies de refugiats sirians, arran d’un acord signat el 2018. En aquesta línia, Espot va explicar al Papa que actualment el Govern treballa per acollir-ne dues més.

“He tingut l’honor de ser rebut en audiència pel Papa Francesc i de compartir amb ell la realitat d’Andorra, i en concret la seva història i les seves institucions seculars, el rol d’acollida i integració que ha tingut i que segueix tenint amb els ciutadans nouvinguts d’arreu, i els desafiaments que encara en l’actualitat”, va expressar el cap de Govern, a través dels seus perfils socials.

Durant la visita, en la qual Espot va estendre una invitació al Papa perquè visités el Principat, el cap de Govern també es va reunir amb el cardenal Pietro Parolin, secretari d’Estat de la Santa Seu, i amb monsenyor Paul Richard Gallagher, secretari per a les Relacions amb els Estats.